Refurbished elektronica wordt steeds populairder, ook binnenshuis. Dit komt, omdat refurbished wordt gezien als een duurzame optie. Maar wat houdt refurbished in? Wij vertellen je daar graag meer over!

Hoe werkt refurbished?

Refurbished apparaten kun je vergelijken met nieuwe apparaten. Beide zijn 100% functioneel. Dit betekent dus dat de werking van beide apparaten hetzelfde is. Maar waar komen refurbished producten vandaan? Refurbished elektronica is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven of restvoorraden. Denk hierbij aan elektronica zoals, laptops, tablets en smartphones. Deze producten worden opnieuw aangeboden na een grondige inspectie. Als er defecten zijn worden deze tijdens de inspectie gerepareerd of vervangen. Na de reparatie worden de apparaten grondig schoongemaakt voordat ze weer opnieuw worden aangeboden. Door refurbished apparaten in huis te plaatsen help je het milieu een handje mee. Je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld een refurbished smart speaker, zoals een Apple HomePod en dit koppelen aan al je smart apparaten. Denk hierbij aan de thermostaat, robotstofzuiger en nog veel meer. Zo heb je ook een betere inzicht in je verbruik en kun je sneller schakelen op andere je iPhone of iPad.

Bij het produceren van elektronische producten komen er schadelijke stoffen vrij. Deze stoffen zijn niet goed voor het milieu, mensen en dieren. Door te kiezen voor een refurbished versie verleng je de levensduur van een product. Dit betekent dat je minder snel een nieuw product hoeft te kopen. Hierdoor verminder je ook de broeikasgasemissies. Ben je dus op zoek naar een iPhone 13 en is duurzaamheid belangrijk voor je? Kies dan voor een refurbished iPhone 13. Het gebruiken van refurbished elektronica is een effectieve manier om elektronische afval te verminderen, het verminderen van energieverbruik tijdens het produceren van nieuwe elektronica en het besparen van natuurlijke hulpbronnen. Op deze manier draag je bij aan een groenere toekomst. 

Refurbished online kopen

Er zijn genoeg refurbished aanbieders, zowel online webshops als fysieke winkels. Maar bij een officiële refurbished webshop staat duurzaamheid meestal centraal. Daarnaast krijg je vaak garantie op je aankoop. Bij Refurbished.nl krijg je altijd 3 jaar garantie op je aankoop en kun je altijd profiteren van gratis verzending. Ook kun je terecht bij de klantenservice voor al je vragen. Zo kun je lang genieten van jouw refurbished apparaten in huis. Refurbished.nl heeft een groot assortiment in elektronische apparaten zoals, robotstofzuigers, smart speakers, smartphones en tablets. 

You May Also Like