Je hebt net een nieuwe eettafel gekocht en je wilt deze graag beschermen tegen vlekken en het krassen van serviesgoed. Kies je dan voor een tafelzeil of ga je op zoek naar leuke placemats? Deze onderleggers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, designs, kleuren en maten. Er zijn zelfs transparante onderleggers verkrijgbaar zodat je én je nieuwe tafel kunt beschermen én van het mooie houten blad kunt genieten. Placemats zijn ontzettend veelzijdig aangezien je ze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. 

Voor decoratie doeleinden 

Natuurlijk zorgen placemats ervoor dat je nieuwe eettafel beschermd wordt. Toch creëer je met behulp van deze onderleggers ook een bepaalde stijl. Zo zijn leren onderleggers weer helemaal terug van weggeweest. Met behulp van deze onderleggers kun je een vintage look creëren. Aangezien placemats verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten, kun je voor ieder soort gelegenheid je tafel leuk aankleden. Zo zijn er zelfs speciale onderleggers verkrijgbaar voor tijdens de feestdagen. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om zo nu en dan eens een andere stijl te creëren aan je eettafel. Onderleggers zetten net die ‘laatste puntjes op de I’ wanneer het gaat om de aankleding van je eettafel. 

De veelzijdigheid van placemats

Ook voor buiten 

Placemats zijn niet alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Je kunt deze namelijk ook voor buiten gebruiken. Zeker tijdens de warme zomermaanden wil je wellicht eens een avondje gezellige tafelen met vrienden of familie. Hoe leuk is het dan dat je zorgt voor een stijlvolle aankleding van de tuintafel? Dit zorgt net voor dat beetje extra sfeer. Kies bijvoorbeeld voor onderleggers met een zomers design. Door onderleggers op je tuintafel neer te leggen is je tuintafel bestand tegen vlekken, vuil en vocht. Natuurlijk kun je deze onderleggers niet alleen neerleggen tijdens een avondje tafelen, ze zijn ook ideaal om neer te leggen wanneer je kinderen buiten aan het knutselen of kleuren zijn. 

Creëer sfeer

Placemats zijn dus ontzettend veelzijdig. Je kunt met behulp van deze onderleggers en bepaalde sfeer creëren zonder dat je hiervoor meteen op zoek hoeft naar allerlei woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke stijl. Zeker wanneer je over een landelijke eettafel in combinatie met landelijke eetkamerstoelen beschikt is het zeer zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan naar placemats die hier helemaal bij matchen. Naast dat onderleggers op de eettafel functioneel zijn, kunnen ze ook voor allerlei andere zaken gebruikt worden. Liggen er nog geen placemats bij jou op de eettafel of in de keukenlade? Ga dan zeker eens op zoek.

You May Also Like