De gevel van woonhuizen bestaat vaak volledig uit steen, maar er wordt ook regelmatig voor andere materialen gekozen. Zo worden gevels van vroeger uit bijvoorbeeld ook voor een deel bekleed met hout. Vandaag de dag wordt er steeds vaker met kunststof rabatdelen dan met houten rabatdelen. In deze tekst zetten wij de voordelen van kunststof rabatdelen op een rijtje.

Makkelijk te bevestigen

Tijd is geld. Daarom is het altijd prettig als je tijd kunt besparen. Hierdoor blijft er onderaan de streep namelijk meer geld over. Als je houten rabatdelen inruilt voor kunststof rabatdelen ben je minder tijd kwijt met het bekleden van een gevel. Het plaatsen van rabatdelen van kunststof gaat namelijk een stuk sneller dan het plaatsen van rabatdelen van hout.

Je hebt jouw klanten veel te bieden

Een tweede voordeel van kunststof rabatdelen is dat er veel keuze is. Zo kun je grotendeels zelf bepalen wat de kleur van hun gevelbekleding wordt. Rabatdelen van kunststof zijn namelijk verkrijgbaar in tientallen kleuren. Dit is direct een groot verschil met hout. Houten rabatdelen worden over het algemeen in een standaard kleur geleverd en kunnen vervolgens in de gewenste kleur geschilderd worden. Het is dus niet zo dat je alleen tijd bespaart door voor kunststof rabatdelen te kiezen. Je hoeft kunststof ook niet meer over te schilderen. Kunststof rabatdelen zijn tegenwoordig overigens ook verkrijgbaar met houtnerf, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden zijn van rabatdelen van hout.

Kunststof heeft een aantrekkelijk prijskaartje

Je bespaart niet alleen tijd door voor kunststof rabatdelen te kiezen, maar ook geld. De prijs van kunststof ligt over het algemeen namelijk lager dan de prijs van hout. Toch denken veel mensen dat hout goedkoper is. Hoe het kan dat je minder betaalt voor kunststof rabatdelen? Doordat het bewerken van dit materiaal minder tijd en moeite kost dan het bewerken van hout. Hierdoor kun je kunststof voor een lagere prijs kopen. Dit is één van de grootste redenen dat steeds meer mensen tegenwoordig voor kunststof rabatdelen gaan.

Lange levensduur en minder onderhoud

Een laatste voordeel van kunststof rabatdelen is dat ze een langere levensduur hebben dan houten rabatdelen. Kunststof verkleurt namelijk niet door de zon en bovendien neemt het materiaal geen vocht op. Bij hout is dit wel het geval. Werk je met kunststof rabatdelen? Dan hoef je deze minder snel te vervangen dan rabatdelen van hout. Op de lange termijn bespaar je dus ook door voor kunststof te kiezen. Tot slot kost het onderhouden van kunststof rabatdelen minder tijd. Kunststof hoeft namelijk niet geschilderd te worden. Het is voldoende om dit materiaal  twee keer per jaar schoon te maken.

You May Also Like