Verduurzamen van de woning is steeds een belangrijker onderwerp aan het worden. Doordat de energiekosten steeds hoger worden, is het belangrijk dat je je woning goed isoleert. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een van deze manieren is het isoleren van de vloer. Dit zorgt er namelijk direct voor dat de vloer beter beschermd is tegen de kou en vocht die uit de kruipruimte komt. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over waarom je vloerisolatie plaatst.

Wat is vloerisolatie?

Vloer isolatie is zoals de naam al doet vermoeden. Het is isolatie die je in de vloer plaatst. Dit zorgt ervoor dat de kou niet meer uit de grond de woning in zal trekken. Vloerisolatie kan op twee manieren geplaatst worden. Het kan net onder de vloer geplaatst worden of juist op de bodem. Als je de vloer al een lange tijd hebt liggen, kan het moeilijk zijn om de vloerisolatie er direct onder te leggen. Om deze reden wordt er dan vaak gekozen voor vloerisolatie op de bodem. Dit wordt in de kruipruimte geplaatst.

kruipruimte ventilatie

Kruipruimte isoleren tegen vochtproblemen

Heb je veel last van vochtproblemen in de kruipruimte? Dan kan het helpen om de kruipruimte beter te ventileren. Kruipruimte ventilatie zorgt er namelijk voor dat de vochtproblemen voor een gedeelte minder worden. Het kan echter moeilijk zijn om een goede ventilatie te krijgen voor deze ruimte. In dit geval kun je er ook voor kiezen om isolatie te plaatsen. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat de kou wordt verholpen voor de woning, ook de vochtproblemen kunnen hiermee aangepakt worden. De isolatie zorgt er namelijk voor dat de vochtproblemen niet binnendringen in de woning. Dit komt doordat je kunt kiezen voor verschillende materialen om de kruipruimte mee te isoleren. Kies bijvoorbeeld voor EPS korrels als je niet goed in de kruipruimte kunt komen.

Besparen op de energiekosten

Als je isolatie plaatst, ga je in de meeste gevallen voor een vermindering van de warmte die uit de woning kan trekken, of kou die in de woning kan trekken. Hierdoor kun je een besparing op de energiekosten krijgen. De woning hoeft namelijk minder veel warmte uit te stoten, omdat de warmte beter in de woning blijft. Daarnaast blijft het ook langer warm in de woning. Omdat de warmte niet goed weg kan door de isolatie. Ook in de zomer is het beter voor het binnenklimaat. De warmte van buiten kan dan namelijk ook niet in de woning komen, waardoor het lekker koel blijft in de woning. Het plaatsen van isolatie in de woning is daarom erg goed voor de portemonnee en het binnenklimaat!

You May Also Like