Er is veel wirwar geweest een tijdje geleden over de reclame en marketing van Makelaarsland, een grote en welbekende makelaarsorganisatie die op zeer voordelige wijze koop- en huurhuizen aanbiedt. Makelaarsland is namelijk door de NVM gesuspendeerd voor een half jaar. Hieronder kom je alles te weten over de reden waarom NVM makelaars de makelaar Makelaarsland enige tijd terug geschorst heeft en wat de prognose is voor de toekomst.

Makelaarsland wordt geschorst

De makelaarsvereniging NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) heeft het welbekende makelaarskantoor Makelaarsland voor een half jaar geschorst. NVM bestaat uit ruim 4.400 aangesloten makelaars en taxateurs in de vastgoed industrie. Makelaarsland is één van de grootste makelaars met verschillende vestigingen in Limburg. De schorsing is te danken aan meerdere klachten die NVM makelaars ontvangen heeft omtrent de reclame en marketing van Makelaarsland.

Redenen voor de schorsing

De meest relevante reden voor de schorsing vanuit NVM makelaars de presentatie, namelijk de slogan ‘op zoek zijn naar een makelaar zonder scooter’. Deze scooter bleek te verwijzen naar de crimineel Willem Holleeder, de beruchte Heinekenontvoerder. Naast het feit dat dit klachten bij meerdere NVM-leden opriep, kwam ook naar voren dat deze uiting laat blijken dat alle grootstedelijke makelaars op een scooter zouden moeten rijden. Hier komt nog bij dat Makelaarsland valse uitingen maakt via reclame- en marketinguitingen, waaronder:

  • Ze claimen de grootste makelaar te zijn van Nederland.
  • De makelaar zegt veel voordeliger te zijn dan concurrenten dankzij hun besparinsgcalculator.

Wat nu?

NVM makelaars heeft dit makelaarskantoor echter eerder op voorwaardelijke wijze geschorst in 2017 voor het ondermijnen van het vertrouwen in de standaard makelaar. De traditionele makelaar werd volgens NVM makelaars namelijk in negatief beeld gezet door makelaarsland. Het is de bedoeling dat deze schorsing nu wordt omgezet in een echte schorsing, aldus NVM. NVM makelaars is ook van mening dat Makelaarsland van de grootste huizenwebsite Funda verbannen moet worden, al is dit volgens Makelaarsland niet mogelijk.

In hoger beroep

De directeur van Makelaarsland heeft aangegeven in hoger beroep te gaan en is van mening dat de reclame- en marketinguitingen van het makelaarsbedrijf op controverse uit zijn. In de komende paar maanden moet er meer informatie opduiken over de staat van deze zaak en over de ontwikkelingen vanuit NVM makelaars.

You May Also Like
Duurzaam Oss
Read More

Duurzaam Oss

Inhoudsopgave Hide Groene bronnenInitiatieven in Osszonnepanelen oss De klimaatdoelstellingen liegen er niet om: in 2030 moet Europa minimaal…