Wil jij graag een mooi en sfeervol terras creëren? Dan gaat de keuze al snel naar hardhout of natuursteen. Toch brengen deze materialen veel nadelen met zich mee, waaronder veel onderhoud en soms een korte levensduur. Composiet vlonderplanken zijn een zeer goed alternatief dat ook nog eens veel verschillende voordelen heeft. Denk hierbij aan de sterke en duurzame kwaliteit. Daarnaast hebben composiet vlonderplanken eens een prachtig uiterlijk en lijkt het materiaal net op echt hout, maar dan zonder al het onderhoud wat je bij hout wel hebt. Hierdoor kun je altijd zorgeloos genieten in de tuin!

Vlonderplanken van composiet in de tuin

Je kunt vlonderplanken van composiet goed voor het terras of het balkon gebruiken. Daarnaast zijn de vlonderplanken ook ideaal rondom een zwembad of vijver en zijn ze ook goed te gebruiken voor het maken van tuinpaden. Doordat composiet vlonderplanken zo veelzijdig te gebruiken zijn, is het materiaal erg populair onder de tuinbezitters.

Wat zijn composiet vlonderplanken?

Composiet vlonderplanken zijn vlonderplanken die gemaakt zijn van composiet. Composiet is een materiaal waarvan de basis door het mengen van houtvezel en een thermoplastische kunststof wordt gemaakt. Composiet wordt ook wel WPC of HKC genoemd, wat staat voor wood plastic composite en hout kunststof composiet. Je kunt composiet dank ook zien als een praktische middenweg tussen kunststof en hout, waarbij het materiaal dezelfde uitstraling heeft als hout en dezelfde duurzaamheid en hetzelfde gemak heeft als kunststof.

De voordelen van composiet vlonderplanken

Aan composiet vlonderplanken zitten veel verschillende voordelen verbonden. Zo is het materiaal bijvoorbeeld erg veilig om op te lopen. Dit komt doordat het materiaal een stroeve bovenkant heeft, waardoor je niet snel uit zal glijden wanneer het oppervlak nat is. Een ander voordeel van composiet vlonderplanken is dat het zeer kindvriendelijk is. Het materiaal is namelijk splintervrij, waardoor je kinderen gewoon met de blote voeten over het terras kunnen lopen. Nog een voordeel van composiet vlonderplanken is dat het erg duurzaam en dus een stuk vriendelijker voor het milieu is. De vlonderplanken zullen niet snel vervormen en trekken ook niet krom. Je kunt hierdoor eenvoudig meer dan 10 jaar van jouw terras of balkon met composiet vlonderplanken genieten.

Een ander groot voordeel van composiet vlonderplanken is dat het materiaal onderhoudsvrij is en altijd zijn kleur zal behouden. Je hoeft je terras of balkon niet meer te lakken of te schuren en hoeft je ook geen zorgen te maken over dat het materiaal er in de loop van de tijd minder mooi uit zal gaan zien. Je kunt composiet vlonderplanken gewoon schoonmaken met een hogedrukspuit, iets wat bij houten terrassen en schuttingen wordt afgeraden. Het materiaal zal ook niet vergrijzen en altijd zijn kleur behouden.

You May Also Like