Wanneer je een woning koopt of huurt, sluit je wellicht een woonverzekering af. Deze bestaat uit een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Voor een hypotheek is het vaak verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, omdat je woning het onderpand is voor de hypotheek. Een opstalverzekering verzekert de woning en alles wat aan de woning vastzit. Een inboedelverzekering is geschikt voor alle loszittende onderdelen van je woning, zoals je meubels en laptop. Ook huisdieren zijn verzekerd in een inboedelverzekering. Wij lichten toe waarom je deze verzekering beter wel af kunt sluiten.

Je inboedel is meer waard dan je denkt

Misschien heb je bij het meubelshoppen flink wat koopjes op de kop getikt en heb je geen extreem dure woonaccessoires. Toch kan de waarde van je inboedel behoorlijk oplopen, deze is dus waarschijnlijk meer waard dan je denkt. Het is dan ook fijn dat (een deel van) de inboedel vergoed wordt, wanneer hier schade aan ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan een brand waardoor een deel van je meubels niet meer bruikbaar is. Schade kan in sommige gevallen ook snel oplopen, ook als het in eerste instantie mee lijkt te vallen. Met een inboedelverzekering ben je daardoor vaak veel minder kosten kwijt.

Verzekerd bij schade of inbraak

Ontstaat er brand in je woning of zijn er extreme regenbuien geweest, waardoor je inboedel beschadigd is? Met een inboedelverzekering wordt deze schade (deels) vergoed. Dat is wel zo fijn, vooral wanneer je veel inboedel moet vervangen. Ook bij inbraak of gewelddadige beroving ben je verzekerd met een inboedelverzekering. Materiële schade kun je hiermee vergoeden, zodat je de gestolen spullen kunt vervangen.

Allrisk verzekeren

Wil je zo goed als mogelijk verzekerd zijn? Zorg dan dat je een allrisk inboedelverzekering afsluit. In dat geval ben je ook verzekerd wanneer er schade ontstaat door ongelukjes, veroorzaakt door jou of gezinsleden. Een (allrisk) inboedelverzekering keert uit bij schade aan de inboedel in de volgende gevallen:

  • Brand of ontploffing
  • Wateroverlast
  • Blikseminslag
  • Inbraak of gewelddadige beroving
  • Storm, met minimaal windkracht 7
  • Schroeien en smelten

Hoe weet je welke verzekering je moet kiezen?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Wanneer je op zoek bent naar de beste inboedelverzekering, kun je je inboedelverzekering vergelijken op een vergelijkingssite. Heb je ook een opstalverzekering nodig? Dan kun je het beste één verzekeraar kiezen voor beide woonverzekeringen. Zo voorkom je gedoe over welke schade door welke verzekeraar vergoed wordt.

You May Also Like