Groen toevoegen aan het interieur van een huis is voor de meesten een bijzaak geworden en voor sommigen zelfs hinderlijk. Hoe meer slechte ervaringen huiseigenaren hebben met planten, hoe groter de kans dat ze de aankoop vermijden of helemaal afschaffen. We zijn hier om te adviseren dat dit een vergissing is!

Planten maken ons gelukkig, helpen ons opladen en kunnen ons zelfs productiever maken. Je hoeft alleen maar het juiste groen voor je huis te vinden.

Maar welke soorten kamerplanten zijn het best?

Planten die gedijen bij natuurlijk licht

Welke duurzame kamerplant past bij jou? Dat hangt af van je bestaande inrichting. Wil je iets aparts? Overweeg een Aloë of kleine cactus. Dit soort planten hebben weinig water nodig en doen het het beste in goed verlichte binnenruimtes. Zorg ervoor dat je ze in direct zonlicht plaatst door grote ramen of dakramen om de groei te bevorderen. Is je huis donker? Overweeg om dakramen toe te voegen. Het zonlicht en de frisse lucht van dakramen helpen jou en je planten gedijen.

Verlang je naar een Bohemian gevoel? Ga voor een Areca-palm van PlantenShop24, die weinig aandacht nodig heeft en ongeveer twee meter lang kan worden voor een dramatische toevoeging aan elke ruimte. Als je een kleinere plant wilt, plaats je de Areca palm gewoon in een kleinere pot om de groei te beperken.

Verse snijbloemen accentueren de inrichting van de kamer

Het toevoegen van vers gesneden bloemen in vazen ​​is de snelste en meest moeiteloze manier om leven te geven aan een saaie ruimte. Deze natuurlijke kleuraccenten verlichten, in combinatie met natuurlijk zonlicht, een kamer en creëren een warme, gastvrije sfeer. Als je op zoek bent naar bloemen die lang meegaan, overweeg dan Alstroemeria’s – een heldere citrusbloem die tot twee weken kan blijven bestaan. Op zoek naar iets geels dit voorjaar? Probeer narcissen – deze bloemen zijn geweldig om je ruimte op te vrolijken. Als je op zoek bent naar speels en elegant, dan zijn tulpen de juiste keuze. Deze snijbloemen hebben geen bloemenvoeding nodig, maar gaan maar een week mee.

Kalmerende kruiden prikkelen de zintuigen

Voel je je boerenchic? Het toevoegen van kruiden aan je woonkamer, keuken of badkamer kan zorgen voor een rustieke, gastvrije sfeer. Kruidentuinen binnenshuis worden steeds populairder, niet alleen vanwege hun visuele aantrekkingskracht, maar ook vanwege hun frisse, opbeurende geur. Als je met je kruiden wilt koken, overweeg dan om basilicum, bieslook, oregano en koriander in je kruidentuin op te nemen. Als je echter alleen op zoek bent naar esthetiek en geur, overweeg dan kruiden als lavendel, citroenmelisse en pepermunt. Plaats kruiden op zwevende planken, schik ze in gieters en monteer ze in individuele metalen of kleipotten. 

Of het nu gaat om eetbare kruiden, bloemen of sierplanten, planten voegen een rustgevend element toe aan je interieur.

You May Also Like