Word jij er moe van dat je elke week weer met veel moeite je hele huis moet stofzuigen? Vind je het maar vermoeiend om telkens de stofzuiger op te tillen, nieuwe stopcontacten te zoeken en zo veel tijd kwijt te zijn aan de schoonmaak van je huis? Een robotstofzuiger aanbieding is dan de perfecte uitkomst voor jou. In dit artikel leggen we uit welke mogelijkheden er zijn. Lees daarom gauw verder.

Wat is een robotstofzuiger? 

Natuurlijk kan je het al een beetje horen in de naam: een Robot stofzuiger is een robot die stofzuigt. Je hoeft met dit product niet meer zelf te stofzuigen, maar kan dit overlaten aan het apparaat zonder vrijwel iets te doen. Je kan er zelfs voor zorgen dat jouw huis schoon blijft terwijl je er niet bent. Zo kan je de stofzuiger zo programmeren dat hij de boel schoonveegt als jij ondertussen op je werk bent. Ook kan het apparaat dagelijks aan de slag, en zorgt het er dus eigenlijk voor dat jij altijd een heerlijk stofvrij huis hebt. Ideaal dus. 

Wat voor robotstofzuiger neem jij? 

Uiteraard kan je uit een groot assortiment robotstofzuigers kiezen. Je kan er vanuit gaan dat robotstofzuigers onder de honderd euro eigenlijk niet goed werken. Het lagere segment loopt daarom meestal tot aan de €250 euro. Deze goedkopere soorten kan je vooral herkennen aan hun manier van navigatie, dat is namelijk vrij eenvoudig geprogrammeerd. Dat betekent dus dat uiteindelijk de moeilijke plekjes minder goed worden schoongemaakt. 

De wat duurdere robotstofzuigers komen al gauw boven de €250 euro. Een duurdere robotstofzuiger heeft meer sensoren waardoor het apparaat beter weet waar het al geweest is en herkent het goed obstakels zodat het niet te vaak tegen meubels in huis aan botst. De echte goede versies beschikken daarnaast over een camera of laser waardoor de omgeving wordt onthouden en de kamer duidelijk in beeld is voor de robotstofzuiger. 

Werkt een robotstofzuiger in elke kamer? 

 Het kan natuurlijk zijn dat jij een huis vol spullen hebt staan. In hoeverre werkt de robotstofzuiger dan nog? Goedkope robotstofzuigers hebben dan al gauw moeite om ingewikkelde ruimtes te stofzuigen en komen eerder vast te zitten. De betere apparaten daarentegen, kunnen goed tegen drempels, gordijnen en kabels. Deze weten vanwege hun verschillende functionaliteiten goed te manoeuvreren. 

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met bereik en accu. Heb jij een gigantisch huis? Dan kan het weleens nuttig zijn om meerdere robotstofzuigers aan te passen omdat ze het anders niet volhouden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om elke dag een andere kamer te laten stofzuigen en daarin een schema aan te brengen. Dan kan in de tussentijd de robotstofzuiger rusten en weer opgeladen worden.

You May Also Like