Kalkaanslag is een alom bekend probleem. Het is een natuurlijk proces dat veel hinder kan veroorzaken. En dat probleem vraagt natuurlijk om een goede oplossing. Er zijn door de tijd heen al diverse waterontharders op de markt gebracht. Helaas bleken de neveneffecten van deze wateronthardersoorten niet altijd even plezierig. Maar gelukkig kun je nu een wél effectieve waterontharder zonder bijkomende nadelige effecten aanschaffen. 

Keramische waterontharder: hoe werkt het?

Bij een waterontharder denkt men vaak aan een waterontharder die werkt op basis van zout en hars. Deze associatie is niet onterecht. Het is namelijk deze wateronthardersoort die langdurig de enige oplossing was voor kalkaanslag. Er wordt bij deze waterontharder iets aan het water toegevoegd en iets aan het water onttrokken. De effecten van deze ionenwisseling is helaas niet enkel positief. Er moest daarom een betere oplossing komen en zo geschiedde! Er is nu namelijk een waterontharder zonder zout verkrijgbaar. Deze waterontharder wordt ook wel een keramische waterontharder of kalkontharder genoemd. Bij deze waterontharder worden er geen stoffen aan het water onttrokken of toegevoegd. De keramische parels trekken kalkaanslag als het ware aan maar de kalkaanslag kan er niet op hechten. Hierdoor worden de kalkionen gebonden in kristallen (oftewel microscopisch kleine korreltjes kalk). Nu de kalkionen aan elkaar zitten hechten ze niet meer in apparatuur en dergelijke.

Doeltreffend en betaalbaar

De gevolgen van kalkaanslag kunnen heel vervelend zijn. Een goede waterontharder is daarom essentieel. Maar wanneer je een waterontharder aanschaft, wil je wel waar krijgen voor je geld. Je wilt er zeker van zijn dat de kwaliteit van jouw (drink)water hoogwaardig blijft. En je wilt tegelijkertijd dat jouw apparatuur geen last meer heeft van kalkaanslag. Dit zijn allemaal zaken waar je op kunt rekenen als je kiest voor een waterontharder van H2opro. De keramische waterontharders die hier verkrijgbaar zijn, werken zeer doeltreffend. Ze doen precies wat je ervan mag verwachten. En dat zonder dat je vervelende neveneffecten zult ervaren. En als klapper op de vuurpijl zijn de waterontharders in verhouding ook nog eens heel betaalbaar.

Belang van een goede waterontharder

Het belang van een goede waterontharder wordt nog weleens onderschat. Men denkt nog te vaak dat iedere waterontharder hetzelfde is. Maar niets is dus minder waar. Een waterontharder die werkt op zout en hars veroorzaakt veel vervelende neveneffecten. Van een achteruitgang van de smaak van het drinkwater tot een spekgladde vloer in de douche. Deze waterontharder doet meer dan je eigenlijk zou willen. Een keramische waterontharder doet daarentegen juist precies wat het moet doen. Onderschat het belang van een goede waterontharder niet. Kies voor het behoud van de kwaliteit van jouw water én voor het behoud van jouw apparatuur. Kies voor een keramische waterontharder.

You May Also Like