Weinig in je huis is zo belangrijk als de sloten van de deuren. Ze beschermen je woning immers tegen inbrekers zodat anderen niet zomaar de spullen uit je huis kunnen stelen. Vaak laten mensen hun sloten jarenlang zitten totdat ze kapot gaan, maar het kan slim zijn om al eerder vervangers aan te schaffen. Dit is al helemaal het geval als er nieuwe ontwikkelingen zijn waardoor de sloten pardoes flink verbeteren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met de volgende slottrends!

Waar veel markten snel veranderen, is dit niet het geval bij deursloten. Toch is er de afgelopen jaar een grote trend ontstaan: slimme sloten. Dit zijn sloten met een internetverbinding die door de jaren heen flink verbeterd zijn. Zo maken de nieuwere exemplaren rechtstreeks verbinding met wifi, er zijn dus geen hubs en bridges nodig om het slot te verbinden met het internet. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook varianten op de markt die voorzien zijn van vingerafdruksensoren. Met deze sloten die aangelegd kunnen worden door de deskundigen van Slotenprobleemkwijt kun je een deur ontgrendelen zonder sleutel, pincode en/of smartphone. 

Er zijn bovendien ook nog retrofit slimme sloten die steeds kleiner worden maar nog steeds van je bestaande sloten slimme sloten maken. Dit heeft August, een zustermerk van Yale, gedaan met de August WiFi Smart Lock, wat kleiner is dan het oudere model. Er is desondanks een nieuw startup met de naam Level die een nog kleinere retrofit-model op de markt heeft gebracht, dit heet de Level Bolt. Dit exemplaar is zo klein dat het simpelweg de grendel van je huidige slot vervangt. 

Naarmate de smart home-industrie meer gebruik maakt van een nieuw communicatiestandaard genaamd Matter zullen de slimme sloten nog meer veranderen. Deze standaard zorgt er namelijk voor dat slimme apparaten van diverse producten met elkaar in contact kunnen staan, speciale partnerschappen tussen fabrikanten zijn hiervoor niet nodig door de komst van Matter. 

Matter is een communicatiestandaard die tegenwoordig al door meer dan 170 bedrijven ondersteund wordt. Hierbij kun je onder meer denken aan grote organisaties als Samsung, Apple, Google en Amazon, maar ook het eerder genoemde Level maakt gebruikt van Matter. Dit geldt tevens voor Assa Abloy, wat het moederbedrijf is van August, wat ook net al genoemd is. De verwachting is dat er de komende tijd steeds meer Matter-gecertificeerde producten verkrijgbaar worden gemaakt, waardoor deze communicatiestandaard alsmaar meer gebruikt wordt door slimme sloten en andere smart home-apparaten. 

You May Also Like