Ben je van plan om binnenkort nieuwe meubels te gaan kopen voor jouw kantoor of thuiskantoor? Dan zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Je kunt niet zomaar wat kopen omdat het toevallig goedkoop is. Er zijn bepaalde regels waar jij je aan moet houden vanuit de ARBOwet en je wil natuurlijk ook rekening houden met de ergonomische waarde van jouw kantoormeubels. Ga je binnenkort nieuwe meubels kopen voor je kantoor? In dit artikel geven we je een aantal tips!

De levensduur van kantoormeubels 

De gemiddelde levensduur van kantoormeubelen is 7 à 8 jaar. Daarna wordt het echt tijd om deze eens te vervangen. Het betekent niet per se dat de meubels al versleten moeten zijn na die tijd, maar het kan wel zijn dat ze niet meer voldoen aan de actuele ARBO normen. Daarbij zorgt het investeren in goede meubels voor op kantoor voor een verhoogde productiviteit en een verlaagd ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek. Als je nieuwe meubels gaat kopen om de oude te vervangen, zorg dan wel dat je meubels kiest die zeker een levensduur van 5 jaar hebben. De meubels worden immers intensief gebruikt en je wil wel dat ze zo lang mogelijk mee kunnen. Daarnaast raden we je aan om te letten op de garantie die je op de meubels en onderdelen krijgt. Ook is het fijn om een garantie te krijgen van de producent dat je minimaal 10 jaar lang nog onderdelen van de meubels kunt nabestellen, mocht dit nodig zijn. Koop je meubels altijd bij een specialist, zoals Havic, dan ben je verzekerd van producten van hoge kwaliteit en een goede service. 

Let op de ergonomische waarde van de meubels 

Voor personeel dat de hele dag op kantoor zit is ergonomie enorm belangrijk. Zorg dat je voor iedere werknemer op z’n minst een ergonomische bureaustoel hebt, die op hun lichaam aangepast kan worden. Dit zorgt ervoor dat ze in een betere houding kunnen zitten, waardoor blessures en klachten voorkomen kunnen worden. Een ergonomische bureaustoel moet aan een hoop eisen voldoen. Belangrijk is dat de bovenbenen horizontaal moeten kunnen staan en de onderbenen verticaal, zodat je in een hoek van 90 graden zit. Hebben jouw werknemers geen vaste plekken? Dan is het heel belangrijk dat de stoelen eenvoudig in hoogte versteld kunnen worden. Ook de armsteunen moeten versteld kunnen worden, zodat iedere werknemer de juiste houding aan kan nemen tijdens het werken op hun pc of laptop. Ten slotte moet een goede bureaustoel zo dicht mogelijk bij het bureau kunnen staan, minimaal 5 zwenkwielen hebben en kunnen draaien. Allemaal belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het aanschaffen van kantoormeubilair!

You May Also Like