De keuken is een van de belangrijkste ruimtes van het huis, waar we dagelijks behoorlijk wat tijd doorbrengen. We willen allemaal dat onze keuken een mooie, sfeervolle maar vooral ook praktische plek is. En in 2022 moet de keuken daarnaast duurzaam zijn, veel opbergruimte bieden en warme kleuren hebben. We zetten de belangrijkste keukentrends op een rijtje.

Wat gebeurt er in 2022 allemaal in de keuken?

Het sleutelwoord voor de keuken lijkt in 2022 duurzaamheid te zijn. Volgens trendwatchers willen we allemaal een keuken die van natuurlijke materialen is gemaakt, maar die vooral ook vol staat met energiezuinige apparaten. Een zuinige vaatwasser bijvoorbeeld, maar ook een energiebesparend fornuis, of keukenapparaten die niet teveel stroom vragen. We willen graag geld besparen in de keuken, en ons daarnaast goed voelen over het milieu. Het is een trend die in het hele huis terug te vinden is en ook tot de belangrijkste keukentrends van 2022 behoort.

De landelijke keuken

Een van de keukentrends die inhaakt op het duurzame idee is de landelijke keuken. Gaat u een landelijke keuken inrichten, dan worden daar vaak ook duurzame materialen voor gebruikt. Natuurlijke materialen, zoals verschillende soorten hout, brengen een keuken net dat kleine beetje meer tot leven, maar maken hem ook gezelliger. We willen in 2022 sfeer in de keuken hebben, en hoe is dat nou beter te bereiken dan met een landelijke keuken? Verwar landelijk echter absoluut niet met ouderwets. Ook in een landelijke keuken kan de modernste apparatuur een plek vinden, subtiel weggewerkt om de sfeer van een echte belevingskeuken niet teniet te doen. Sowieso lijkt de tijd van de keukens in allerhande knallende kleuren nu echt voorbij te zijn.

Pitt cooking: het nieuwe koken

Nog een van de belangrijkste keukentrends van 2022: Pitt cooking. Met deze manier van koken integreert u de verschillende onderdelen van uw keuken nog meer. Het gegeven is simpel: in plaats van een apart fornuis te hebben om op te koken, worden de kookpitten en de bediening hiervan geïntegreerd in je keukenblad. Zo kun je je werkblad helemaal door laten lopen en hoef je niet op zoek om een fornuis te zoeken dat precies op je keukenblad aansluit. Je houdt ruimte over en schoonmaken gaat ook eenvoudiger. Daarnaast ziet een werkblad met geïntegreerde Pitt-cooking er simpelweg buitengewoon strak uit.

Deze trends zijn ondertussen al wat ouder, maar niet getreurd! We hebben ook voor 2024 weer een nieuwe guide gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like