Als freelancer en flexwerker heb ik meerdere locaties waar ik werk. Tegenwoordig met het nieuwe werken is ook voor de werknemer in loondienst werken op verschillende locaties een mogelijkheid. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten bij het inrichten van een kantoor aan huis?

Steeds meer mensen gaan werken vanuit thuis. Naast mensen die hun eigen onderneming thuis hebben, zijn er ook steeds meer mensen die hun werkzaamheden voor de baas thuis uitvoeren. Door het werken in de cloud wordt het voor veel mensen makkelijk gemaakt om vanaf thuis te werken. Hierdoor kunnen drukke files worden voorkomen en kan er efficienter met de tijd worden omgegaan. Voor zowel ondernemers als werknemers die vanuit thuis werken is het belangrijk om de werkruimte of het kantoor aan huis goed in te richten. In dit artikel lees je enkele tips over hoe je een kantoor aan huis kunt inrichten en waar je allemaal op moet letten.

Het kantoor

Natuurlijk zit er een groot verschil tussen het inrichten van een kantoor van een zelfstandig ondernemer en de werkruimte van iemand die vanuit thuis voor zijn baas werkt. In beide gevallen is de gekozen ruimte erg belangrijk. Indien je veel tijd door brengt in het kantoor is het belangrijk dat er goede verlichting is. Het liefst ook een natuurlijke lichtbron en mogelijkheden om een raam open te zetten.   Een zelfstandig ondernemer zal misschien zo nu en dan zakenrelaties moeten ontvangen, in dit geval moet er ook rekening worden gehouden met ruimte voor ontvangst. Wanneer er regelmatig zakenrelaties langs komen, kunnen deze natuurlijk niet op een zolder kamertje ontvangen worden, maar zal er moeten worden gekozen voor een meer geschikte ruimte.

Kantoor inrichting

Erg belangrijk bij het inrichten van een kantoor is dat je gebruik maakt van ergonomische kantoormeubelen. Wanneer je veel tijd door brengt achter een computer is een goede houding erg belangrijk. Zorg er bij het kopen van een bureaustoel voor dat de leuning versteld kan worden en ook de zithoogte kan worden aangepast. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die gebruik maken van een sta-zit bureau. Deze bureau’s bieden de mogelijkheid om het zittend werken zo nu en dan af te wisselen met staand werken.

Bij een kantoor hoort ook een computer, de exacte specificaties van een computer is voor iedereen verschillend, maar denk ook bij de aanschaf van een computer aan ergonomie. Voor je werkhouding is het nog steeds het beste om op een desktop te werken. Wanneer je veel op verschillende plekken werkt, is het misschien makkelijker om met een laptop te werken. Om er toch voor te zorgen dat je op het kantoor in een goede houding op je laptop kunt werken, kun je een laptop houder met een extern toetsenbord en muis gebruiken.

Opbergmogelijkheden

De bureaustoel, het bureau en de computer kunnen gezien worden als de basics voor het inrichten van het kantoor aan huis, daarnaast zijn er ook andere zaken die je nodig zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan roldeurkasten of andere meubels met opberg mogelijkheden. Of je nu werkt voor een baas of voor jezelf, je zult vrijwel altijd te maken hebben met allerlei papierwerk, dat je het beste op een gestructureerde manier kunt opbergen. Een kast met mappen, ordners of gecategoriseerde opbergdozen zijn een fijn middel om alles op orde te houden.

Raambekleding

Veel ramen met mogelijkheden om naar buiten te kijken zijn erg fijn, maar zorg er ook voor dat je raambekleding hebt, want de felle zon kan het werken op een beeldscherm soms moeilijk maken.

Kleur

Wanneer je het kantoor aan huis opnieuw gaat verven is het belangrijk om rustige kleuren te gebruiken, zodat er een fijne werkomgeving wordt gecreëerd. Wil je de ruimte een beetje levendig maken, dan kan dit door eventueel gebruik te maken van frisse accentkleuren, maar zorg er voor dat deze niet in overvloed aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like