De badkamer werd slechts een paar jaar geleden nog gezien als een praktische ruimte waar je komt om je tanden te poetsen en je te wassen. De afgelopen jaren is dit aan het veranderen en is de badkamer echt de plek waar je tot rust komt. Dit valt ook te zien aan de badkamertrends, waarbij de badkamer steeds meer op een echte thuisspa lijkt. 

Wellness in je eigen badkamer

Je hoeft niet meer naar een druk wellnesscentrum voor een ontspannen spa-dagje. Jij laat jezelf gewoon thuis in de watten leggen. De badkamer is echt een plek om je terug te trekken, met luxe extra’s zoals een regendouche, sauna of stoomruimte. De regendouche heeft een brede straal die aan voelt als een warme stortbui. Met een douchedeur op maat zorg je ervoor dat de douche perfect in jouw badkamer past. Als je een ligbad hebt rust je deze uit met een houten plank met daarop ruimte voor een kop thee, je tablet met een film erop of een boekensteun. Zo is het maximaal genieten van je eigen badkamer.

Ronde vormen

Ronde vormen geven de badkamer een vriendelijke uitstraling. Laat deze ronde vormen bijvoorbeeld terugkomen in je badkameraccessoires en kies voor een ronde spiegel aan de muur. Een spiegel met verlichting ziet er modern uit, trekt de aandacht en past in zo goed als iedere badkamer. Dit type spiegel past dan ook uitstekend binnen de wellness trend.  

Rustgevende kleuren

Qua kleurgebruik kies je vooral voor aardse tinten, zoals bruid, beige, taupe, terracotta en zand. Je combineert deze basiskleuren gemakkelijk met verschillende tinten groen en natuurlijke materialen. Zet een aantal planten neer in de badkamer en je hebt gelijk een rustige sfeer! Wat betreft het materiaalgebruik valt het aan te raden om natuurlijke en luxe materialen in de badkamer te verwerken. Combineer bijvoorbeeld goud of koper met marmer of walnoothout voor een elegante uitstraling van de badkamer. Door weg te blijven van scherpe lijnen en felle kleuren hou je het rustig in de badkamer. 

Creatief met de tegels

Besluit je jouw badkamer een compleet nieuwe look te geven? Door te kiezen voor unieke formaten, een andere kleur voor de tegels of een ander legpatroon krijgt jouw badkamer een hippe look. Kies bijvoorbeeld voor grote vierkante vloertegels op de grond in combinatie met natuursteen tegels voor op de muur. Ook is het erg leuk om een bijzondere tegel te gebruiken om een muur mee uit te lichten, zoals de wand in de doucheruimte. Dit is ook nog eens vriendelijk voor je budget, omdat je de rest van de badkamer neutraal houdt met een goedkoper tegeltje. 

You May Also Like