In veel huizen is de slaapkamer een beetje het ondergeschoven kindje en heeft deze niet erg veel ruimte toebedeeld gekregen. Vaak heeft de slaapkamer ook vooral maar één functie slapen. Toch is het zo dat we steeds vaker tijd doorbrengen in onze slaapkamer en dat niet alleen om te slapen maar ook om te relaxen en te ontspannen. Een goede boxspring en een goed matras is in eerste instantie het belangrijkste in de slaapkamer maar hoe zorg je nu voor dat je optimaal tot rust komt in je slaapkamer terwijl deze nu eenmaal niet de ruimte geeft die je misschien in eerste instantie zal willen. Slim omgaan met de ruimte die er is is het devies!

Kledingkast

Om een kleine ruimte minder vol en dus groter te laten lijken is het belangrijk dat je je spullen goed op kunt bergen. Een kledingkast is vaak een groot meubel welke veel plaats in beslag neemt. Aan te raden is om deze liefst ergens anders te plaatsen. Denk aan een andere kamer in huis of in de gang wanneer dit mogelijk is. Wanneer niet anders kan en je bijvoorbeeld een schuin dak hebt op je slaapkamer is het een goed idee om de kast op maat te laten maken. Zo maak je zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Het beste kun je ook zorgen dat dit een zweefdeurkast is om ruimte te besparen en de deur niet open hoeft te draaien.

Ophangen

Kasten nemen vaak veel ruimte in beslag maar ze zijn vaak ook van essentieel belang. Probeer daarom de hoogte in te gaan! Hang bijvoorbeeld aan je plafond stangen waar je kleding of andere spullen een kunt ophangen, zo ben je zo min mogelijk bruikbare ruimte kwijt. Uiteraard is het wel van belang dat je ook hierbij zorgt dat het er netjes en orderlijk uit ziet.

Behang

Het behang speelt ook een grote rol in de uitstraling van de kleine slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten behang. Zo kun je onderscheid maken in verschillende kleuren maar ook in patronen. Elke behangmerk biedt een compleet eigen assortiment aan. Voor een duidelijk overzicht en keuzehulp bij het uitzoeken van behang kun je terecht op verschillende webshops.

Licht

Licht is een ideale factor om een kleine ruimte groter te laten lijken. Donkere kleuren zorgen voor een benauwd gevoel. Aangeraden wordt dus om zo veel mogelijk lichte kleuren te gebruiken en voldoende natuurlijk licht binnen te laten als mogelijk. Spiegels kunnen dit effect nog versterken. Kleuren als wit, beige en lichtgrijs doen het goed in een kleine slaapkamer. Natuurlijk kun je ook kiezen voor kleuraccenten maar hou het vooral erg rustig zonder al te veel contrasten en patronen. Less is more en dat is zeker ook geldig voor de kleuren in een kleine slaapkamer.

Opruimen

Wanneer je een erg drukke slaapkamer hebt is het aan te raden om misschien eens wat vaker je spulletjes op te ruimen en op te bergen! Een bureau met papieren, veel tierlantijntjes aan de muren en rondslingerende kleding op de grond. Het zorgt allemaal voor een onrust. Kies bijvoorbeeld voor handige opbergers onder het bed of ordners om voor wat meer overzicht te zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like