Kinderen spelen graag in de buurt van waar hun ouders zijn. In de woonkamer dus, vaak heel gezellig. Maar soms kan het ook een beetje vervelend zijn. Speelgoed wat door de hele woonkamer ligt. Ze willen kleuren precies aan de tafel waar jij nu zelf net even bezig bent of waar je fijn met visite een kop koffie aan het drinken bent. Creëer daarom een eigen speelhoek in de woonkamer voor Kinderen.

Kinderverlichting in de speelhoek

In de meeste woonkamers is wel een hoekje te maken waar je kinderen fijn kunnen spelen. Op de foto vind je een hele handige en ook nog mooie oplossing hiervoor. Bij de Ikea koop je de Expedit kast. Zodra je de kast in elkaar hebt gezet plaats je deze niet rechtop, maar leg hem op z’n kant. Het is een keuze om 1 of twee kasten te gebruiken. Net hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Laat kussens maken voor erboven op. Of plaats er zelf gezellig wat sierkussens op. In de hoek plaats je zo’n gezellige paddestoel lamp, een klein beetje sfeerverlichting en zo kunnen de kinderen hier ook fijn op liggen om een boekje te lezen. En in de kast plaats je fijne bakken om al het speelgoed in op te ruimen. Lekker handig zoveel opbergruimte.

Ikea tafeltje beplakken

Voor de bank zet je een tafeltje met 2 of 3 stoeltjes neer, handig voor de kinderen om aan te zitten, terwijl ze aan het kleuren zijn of knutselen met hun vriendjes. Het tafeltje koop je ook gemakkelijk bij Ikea. Of als je zelf een beetje creatief bent is het ook leuk om zelf een tafeltje op te knappen. Leuk om het tafelblad te beplakken met plakfolie of muurstickers voor kinderen.

Heb jij zelf ook een leuke speelhoek ingericht in de woonkamer voor je kinderen? Ik ontvang altijd graag foto’s of ideeën van jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like