Wij hebben echt een super kleine keuken en dat terwijl we toch heel veel van eten houden en met eten bezig zijn. Elke keer droom ik dan ook van een grotere keuken, een keuken waar je ook met z’n tweeën in kan koken en met een keukentafel en houten barstoelen waar je aan kunt eten. Voeg de droom van een grote keuken toe aan het feit dat ik ben opgegroeid op het platteland en je komt al snel uit op een landelijke keuken.

De landelijke trend is inmiddels al verscheidene jaren erg populair waardoor er in de landelijke trend weer verschillende stromingen zijn ontstaan. De laatste tijd neigen steeds meer mensen naar het ‘modern landelijk wonen’. Een bepaalde stroming waar de natuurlijke elementen van het landelijk wonen worden gecombineerd met moderne elementen, waarbij rust een eenvoud vaak centraal staat.

Landelijk wonen in de complete inrichting

Of je nou gaat voor modern landelijk wonen of landelijk wonen in cottage stijl, de landelijke inrichting is vrijwel op iedere ruimte toe te passen. Voor het inrichten van landelijke interieurs wordt veelal gebruik gemaakt van landelijke meubels en landelijke woonaccessoires. In de landelijke slaapkamer worden dezelfde kleurstellingen toegepast als in de landelijke woonkamer met een mooi sierlijk bed, moet hoge ijzeren spijlers en een grote landelijke spiegel. Zelfs de badkamer kan op een landelijke wijze worden ingericht met een nostalgisch vrijstaand bad en grove houten badkameraccessoires. Een van de ideale ruimtes voor het inrichten in landelijke stijl is de keuken.

De landelijke keuken

De landelijke trend vindt zijn oorsprong in de het wonen op het platteland, waarbij de woning zijn plek vond midden in de natuur. Voor het inrichten van een landelijke keuken is het niet nodig om in een landelijke omgeving te wonen, maar men kan wel de natuurlijke elementen in de keuken integreren. Bij landelijke keukens wordt daarom veel gebruik gemaakt van echt hout. Ook accessoires van het platteland worden vaak in de landelijke keuken gebruikt als decoratie materiaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude gietijzeren gieters, een emaille vergiet of een oude melkbus. Deze accessoires roepen nostalgische gevoelens op en worden vaak in een decoratief jasje gestoken door ze bijvoorbeeld als plantenbak of bloemenvaas te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een setje oude melkflessen welke met een paar mooie bloemen erg sierlijk zullen staan in de landelijke keuken.

Typerend voor de landelijke keuken is dat de keuken niet alleen wordt gezien als een plek om eten te bereiden maar ook de plek die sfeer en gezelligheid uitstraalt. Een landelijke keuken veranderd vaak al snel in een leefkeuken, waar mensen gezellig blijven natafelen, kinderen huiswerk maken of waar de krant wordt gelezen. De keuken wordt zelfs een plek waar gasten worden ontvangen om gezellig koffie of thee te drinken. Kortom, een landelijke keuken is een plek vol sfeer en gezelligheid, waar natuurlijke en nostalgische elementen een aangenaam geheel vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Plankdragers
Read More

Plankdragers

Inhoudsopgave Hide Plankdrager industrieelPlankdrager zwartWelke maat plankdragerHoe plankdrager bevestigenBeste plankdragerLeren plankdragers – Naturel – 6 stuks – Echt…