Voordat je met de aankleding of herinrichting van een kamer begint, is het altijd leuk om wat inspiratie op te doen. Waar je vroeger vooral in magazines interieurinspiratie vond, gebruiken veel mensen vandaag de dag het internet. Het web staat immers vol met leuke en creatieve ideeën voor je woning. Vooral Pinterest is de moeite waard om eens te bezoeken.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een relatief nieuw sociale media kanaal. Je kan het vergelijken met een online plakboek waar je allerlei foto’s kan verzamelen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld van plan bent om een verjaardagsfeestje te organiseren of je woonkamer een nieuwe look te geven.

Net zoals op Facebook, heb je op Pinterest een persoonlijk profiel. Hier zie je alle foto’s (of ‘pins’ zoals ze genoemd worden) die je verzameld hebt. Om enigszins wat structuur in deze foto’s te krijgen, kan je verschillende ‘boards’ creëeren. In deze boards kan je foto’s van een bepaald onderwerp verzamelen. Je kan bijvoorbeeld een board maken voor interieurinspiratie, lekkere recepten, schoonmaaktips, enz.

Het is zelfs mogelijk om samen met een vriend(in) zo’n board te beheren. Zo kan je samen foto’s toevoegen aan een collectie. Handig als je bepaalde zaken snel wil delen.

Een nieuwe pin kan je op verschillende manieren toevoegen. Je kan op de website van Pinterest zelf een foto uploaden of een URL ingeven. Hierna kan je een beschrijving toevoegen en de foto aan een board linken.

Als alternatief kan je de Pin-it button installeren. Deze tool kan je aan de favoriete webpagina’s toevoegen. Wanneer je op het web een leuke afbeelding tegenkomt, hoef je gewoon op deze knop te drukken om de foto aan een board toe te wijzen.

Op zoek naar inspiratie

Er zijn miljoenen foto’s te vinden op Pinterest over allerlei onderwerpen. Je vindt er foto’s van gezellige slaapkamers, schoonmaaktips, heerlijke recepten en zelfs grappige afbeeldingen. Maar hoe kan je nu Pinterest gebruiken om interieurinspiratie op te doen?

Enerzijds kan je gaan filter op basis van een categorie. Links bovenaan kan je een bepaalde categorie selecteren, zoals gardening, food & drinks, home decor, etc. Zo kan je al snel wat inspiratie over een bepaald onderwerp opdoen.

Als je specifiekere pins zoekt, kan je de zoekfunctie gebruiken. Zo kan je nog specifieker op zoek gaan naar interessante pins. Vergeet niet dat een groot deel van de gebruikers Engelstalig is. Je gebruikt dus best engelse termen om pins te zoeken.

Tenslotte kan je ook nog op basis van hashtags zoeken. Hashtags zijn woorden met een hekje voor, bijvoorbeeld #kitchen. Door een hekje te gebruiken kan je op de term klikken. Pinterest geeft dan alle pins die dezelfde tags gebruikt hebben.

Interessante personen om te volgen

Net zoals bij Twitter kan je op Pinterest bepaalde mensen volgen. Zo blijf je op de hoogte van hun recentste activiteiten. Hieronder vind je alvast een aantal interessante ‘Pinner’s die een heleboel leuke interieurtips verzameld hebben:

Grant K Gibson

Grant K Gibson is een New Yorkse interieurontwerper en eigenaar van de gelijknamige design studio. De ontwerpen van Grant worden alom geprezen en verschenen reeds in de New York Times, Elle Decor en The Wall Street Journal.

Op de Pinterest account van Grant vind je een heleboel inspirerende foto’s. Meer dan 5500 pins werden onderverdeeld in een 30-tal boards. Je vindt er niet alleen voorbeelden van de projecten van Grant K Gibson, maar ook andere creatieve interieurs.

Emily Henderson

Emily Henderson is de winnares van de HGTV Design Star 2010 – een wedstrijd waar de deelnemers strijden om hun eigen design show op de televisiezender HGTV. Het is dan ook geen verrassing dat je op haar Pinterest een overdosis aan interieurinspiratie vindt. Je vindt er klassieke badkamers, toffe kleurencombinaties, leuke accessoires, architecturale hoogstandjes en verrassende verlichting. Kortom, alles wat met je interieur te maken heeft.

Indulge Design

Deze jonge interieurontwerpster heeft een erg uitgebreide collectie pins. In haar boards vind je recepten, kledingtips, architectuur, enz. Daarnaast heeft zo heel wat boards die gewijd zijn aan alles wat met het interieur van een woning te maken heeft. Ze is zeker iemand om in het oog te houden!

Lovely Clusters

Met meer dan 2,4 miljoen volgers (!) is lovely clusters een van de populairste gebruikers van Pinterest. Dit kanaal wordt gebruikt om handgemaakte spullen te promoten. Het is dus zeker en vast de moeite waard om elk van deze 75 boards rustig te bekijken.

Holly Becker

Deze Amerikaanse styliste en oprichter van de design blog Decor8 heeft een erg gevarieerde collectie aan pins. Tussen haar boards vind je collecties die aan bepaalde kamers gebonden zijn, zoals de woonkamer, kinderkamer, keuken, slaapkamer, enz. Bijna dagelijks vult ze haar boards aan met nieuwe en inspirerende afbeeldingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like