Een kamer sfeervol inrichten is een leuke maar niet altijd makkelijke opgave. Veel mensen besteden dan ook erg veel aandacht aan het zo sfeervol mogelijk inrichten van het huis. Het bewijs hiervan is het grote aantal woonprogramma’s op tv, de keur aan woonmagazines en de drukte op woonboulevards tijdens nationale feestdagen. Naast de inrichting en verlichting kun je een ruimte nog extra sfeer geven met muziek.

Muziek in de woonkamer

Al decennia wordt de belangrijkste kamer van het huis, de woonkamer voorzien van muziek. Vroeger had de radio een zeer prominente rol in de woonkamer, het hele gezin zat letterlijk om de radio heen. Nu is die prominente plek in de meeste huiskamers ingenomen door de tv en home cinema. Geluid is nog steeds aanwezig en de trend van de laatste jaren is dat audiofabrikanten steeds meer aandacht besteden aan de designs van speakers en andere audioapparatuur. Speakers hoeven al lang niet meer een doorn in het oog te zijn voor een stijlvol ingericht interieur.

Muziek in de cloud

We kunnen dus wel stellen dat geluid de sfeer in het interieur ten goede komt. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen naast de woonkamer ook andere kamers in huis voorzien van audioapparatuur. Een goed voorbeeld hiervan is de werkkamer of de slaapkamer. Vroeger had je je muziekcollectie op LP of CD dan was een tweede of derde luisterruimte minder praktisch, je moest immers eerst naar de woonkamer om de juiste plaat of CD te zoeken om deze vervolgens te kunnen luisteren in de werk- of slaapkamer. Tegenwoordig is muziek overal in de ‘cloud’ met je smartphone of je tablet ‘vang’ je de muziek en speel je deze af in apps zoals Spotify. Het grote voordeel hiervan is dat je dus niet meer afhankelijk bent van je fysieke muziekcollectie.

Draadloze speakers met Spotify

CD’s die vroeger in de auto, woonkamer, werkkamer of slaapkamer moesten zijn, zijn nu overbodig. Met draadloze speakers vang je het signaal van Spotify eenvoudig op en zo kun je in alle ruimtes luisteren naar je favoriete muziek. Een groot bijkomend voordeel van deze speakers is dat ze compact zijn en toch goed geluid weergeven, hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de werk- of slaapkamer.

Dus wil je je huis meer sfeer geven zorg dan er in verschillende kamers muziek klinkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like