Spint is veel voorkomende plaag die veel verschillende soorten kamerplanten kan aantasten. Spintmijten zijn kleine, achtpotige wezens die op plantenbladeren leven. Ze voeden zich met de vloeistoffen in de bladeren van de kamerplant door er kleine gaatjes in te prikken en de inhoud eruit te zuigen. Dit verzwakt de planten en leidt uiteindelijk tot hun dood. Spintmijten komen het vaakst voor in tuinen in de lente of zomer.

Spint herkennen

Spint herkennen kan soms lastig zijn. Spintmijten zijn een soort spinachtige die op kamerplanten en op buitenplanten voorkomt. Ze zijn te herkennen aan hun acht poten en chelicerae waarmee ze het sap uit de plant zuigen. Spintmijten zijn te vinden op alle soorten planten, maar ze komen het meest voor op rozen en andere bloemen. Vraag jij je nu nog af, hoe ziet spint eruit? Zie onderstaande afbeelding met een voorbeeld van spint.

Voorbeeld van spint op een blad

Wat te doen tegen spint

Bij het vermijden van spintmijten draait alles om preventie. Er zijn veel dingen die u kunt doen om te voorkomen dat deze plagen uw planten besmetten, maar geen van hen zal ze volledig verwijderen. De beste manier om spint te vermijden, is door uw plant gezond en goed onderhouden te houden. Maar wat nou als je al spint hebt op je planten? Om spintmijten te voorkomen, houd je je planten uit de buurt van direct zonlicht, gebruik je een zeepsop om ze kwijt te raken en geef je de planten niet te veel water.

Spintmijt bestrijden

Als je denkt dat je spint in huis hebt, knip dan de slechtste bladeren af, spoel de plant af met koud water en zet hem vier dagen op een koele plaats.

You May Also Like