Nederland is een zeer dichtbevolkt land en dat betekent dat we zeer dicht op elkaar wonen. Dat kan voor problemen zorgen. Huizen staan dicht op elkaar en soms zijn daar ook nog allerlei horecagelegenheden tussen gelokaliseerd. Dat kan een aanwinst voor jouw dorp of stad zijn, maar kan heel vervelend zijn als jij een tuin hebt. Waarom? Omdat mensen die uit de kroeg komen nogal eens een struikje willen opzoeken om hun behoefte te doen. Daar zit je als tuineigenaar niet op te wachten. Wat kun je doen om vreemden uit je tuin te houden? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij. 

Plaats een goede schutting op je erfgrens

Je kunt een bordje in de tuin neerzetten dat mensen daar niet mogen komen, maar dat zal weinig helpen. Je moet drastische maatregelen nemen. Plaats daarom een schutting op je erfgrens. Zorg ervoor dat dit een stevig geheel is dat niet zomaar zal toegeven wanneer mensen daar bijvoorbeeld tegenaan gaan leunen. Kies voor een dubbelstaafs hekwerk. Dit hekwerk is gemaakt van ijzer en heeft, zoals de naam al aangeeft, dubbele staven. Dat maakt dit hekwerk extra sterk waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het zal toegeven wanneer het een stootje krijgt. Dit hek kun je zo hoog maken als dat je maar wilt. Het leuke aan dit hek is dat het ook kan dienen als klimrek voor je planten. Zo kun je dus een natuurlijke erfscheiding maken waar geen mens doorheen zal kunnen komen. 

Wil je een deur in je hek? 

Het kan zijn dat je zelf wel de mogelijkheid wilt hebben om uit je tuin te kunnen komen. In dat geval kun je bij een tuinhek metaal kiezen voor een tuinpoort van metaal. Deze tuinpoort is breed genoeg om er eenvoudig met je fiets doorheen te kunnen gaan. Het hek is voorzien van een deurgreep waarmee je het hek ook op slot kunt doen. Zo zorg je ervoor dat je je tuin niet helemaal afsluit. Zo hou jij dus de controle over wie in en uit jouw tuin zullen gaan. Een ander bijkomend voordeel van dit hek is dat het vrijwel onderhoudsarm is. Je kunt er dus zeker van zijn dat je er tientallen jaren plezier van zult hebben na de plaatsing ervan. 

Heeft hout jouw voorkeur? 

Mocht je niet met ijzer, maar met hout aan de slag willen gaan, kijk dan eens of een hout beton schutting iets voor je is. Deze schutting heeft een basis van beton waardoor hij heel sterk wordt. De schutting zal niet worden aangetast door vocht waardoor het hout zal gaan rotten. Het hout dat in de schutting verwerkt is, bevindt zich op plekken die doorgaans niet gaan rotten. Bekijk deze optie daarom ook even bij je leverancier.

You May Also Like