Het probleem van een onaangename geur in huis is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Ze willen hun huis lekker fris laten ruiken, maar ze weten niet hoe. Er zijn veel manieren om je huis lekker te laten ruiken. Huis lekker laten ruiken maar je weet niet hoe? Wij zetten een aantal manieren op een rijtje.

Huis luchten

Het huis luchten is een geweldige manier om het lekker te laten ruiken. Het is ook een goede manier om ongewenste geurtjes kwijt te raken. Dit is een van de oudste manieren om je huis lekker fris te laten ruiken. Het enige wat je hoeft te doen is alle ramen open te zetten en de lucht naar binnen te laten komen.

Huis luchten hoe lang?

Wanneer je je huis echt eens goed wil laten luchten dan is twee uur de gewenste tijd. Doe dit drie keer per jaar. Dit is de aanbevolen tijd om uw huis te luchten. Je kunt je huis luchten door alle ramen en deuren te openen en alle ventilatoren aan te zetten.

Huis luchten door middel van open ramen

Tapijtverfrisser

Een manier is om een tapijtverfrisser te gebruiken om je huis beter te laten ruiken. Er zijn veel soorten tapijtverfrissers en ze variëren in prijs en kwaliteit. Sommige werken misschien beter dan andere, afhankelijk van wat er uit de lucht moet worden verwijderd, zoals de geur van huisdieren of rookgeur.

Geurkaarsen

Geurkaarsen bestaan al eeuwen en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als een vorm van decoratie en als een manier om onaangename geuren te maskeren. Tegenwoordig worden ze gebruikt als luchtverfrissers die ook slechte geurtjes in huis of kantoorruimte kunnen bestrijden.

Een geurkaars kan een gemakkelijke manier zijn om je huis beter te laten ruiken, maar het is misschien niet de beste oplossing voor mensen met allergieën of astma, omdat er chemicaliën in de lucht vrijkomen die bij deze mensen symptomen kunnen veroorzaken.

Geurkaarsen

Geurende kamerplanten

Kamerplanten zijn een van de meest populaire manieren om je huis lekker te laten ruiken. Ze zijn ook geweldig voor het reinigen van de lucht. Enkele van de meest geurige kamerplanten zijn:

  • Lavendel
  • Rozemarijn
  • Munt
  • Kaneel

De geurende kamerplanten kun je ook mooi presenteren op een plankdrager. Hierdoor combineer je sfeer met effectiviteit!

Lavendel in woonkamer

Azijn geur neutraliseren

Een van de meest effectieve manieren om nare geurtjes te neutraliseren, is door een kom met azijn te vullen en deze een paar uur in de kamer te laten staan. Het absorbeert alle geuren en neutraliseert de geur. Deze methode werkt goed voor het wegwerken van slechte geuren veroorzaakt door koken, huisdieren of zelfs gewone huishoudelijke geuren.

You May Also Like