De sombere wintermaanden zijn voorbij en de zomerperiode is in aantocht. Voor veel mensen is het voorjaar de uitgelezen periode om huis en haard eens even goed onder handen te nemen. De kasten opruimen, spinrag verwijderen, alles fris maken met een lekker sopje en de muur in een ander kleurtje verven. Word je al moe bij het lezen hiervan? Wanneer je onze tips ter harte neemt, valt het allemaal best wel mee.

Kasten opruimen

Kasten zijn handig om spullen in op te bergen: deurtje dicht en klaar. Groot nadeel is dat je snel geneigd bent om er alles maar in te stoppen en het een rotzooi wordt. Loop daarom alle kasten in je huis na. Maak stapeltjes van de kleding die je niet meer draagt. Wat kan er nog naar een kledingbank en wat kan er echt weg? Sop de kast uit en deel het opnieuw in, eventueel met behulp van handige organizers. En met kasten opruimen bedoelen we dus ook alle kasten. De voorraadkast, keukenkastjes en het dressoir. Zo, de eerste stap is gezet.

De keuken poetsen

Met het schoonmaken van de kastjes heb je al een eerste aanzet tot het poetsen van de keuken gedaan. Reinig verder de afzuigkap, de oven, maak de wandtegels schoon en sop apparatuur dat op het aanrecht staat zoals het koffiezetapparaat en het broodrooster. Ook de koelkast krijgt natuurlijk een grondige schoonmaakbeurt. Zeem de ramen, dweil de vloer en je keuken is weer spik en span.

Werk ruimte voor ruimte af

Begin niet overal tegelijk in huis met schoonmaken maar werk ruimte voor ruimte af. Begin bijvoorbeeld met de bovenetage en werk zo je weg naar beneden toe. Het hoeft echt niet allemaal in 1 dag klaar. Wanneer je een ruimte goed onder handen neemt, zoals een slaapkamer, kost dat veel tijd. Alle beddengoed wassen, kussens en dekbed luchten en de matras omdraaien is iets wat je natuurlijk regelmatig doet. Maar nu was je ook de vitrage en overgordijnen, lapt de ramen, haalt alles van de kant en reinigt de vloer extra. Een ruimte in de woning goed schoonmaken is heel intensief maar geeft ook veel voldoening.

Breng kleine veranderingen aan

De grote schoonmaak is de uitgelezen kans om de muren in de woonkamer een nieuw kleurtje te geven. Maar dat is een hele klus. Vraag je vrienden om te helpen de inboedel te verplaatsen en de wanden te verven. Het is gezellig om dit samen te doen en je hebt binnen no time een interieur met een nieuwe look. Zorg wel dat de verfploeg genoeg te eten en te drinken heeft. Om het een professioneel tintje te geven voorzie je alle helpers van drinkflessen met opdruk. Ook kun je bidons bedrukken en deze vullen met een verfrissend drankje. Verwen jezelf na de make-over met nieuwe accessoires, passend bij de kleur op de muur. Met sierkussentjes, bloempotten en een schilderijlijsten in dezelfde kleur wordt het geheel pas echt af.

You May Also Like
Read More

Cavia kooi

Inhoudsopgave Hide Hoe groot moet een cavia kooi zijnHoe moet ik een cavia kooi inrichtenHoe vaak cavia kooi…