Overweeg je om een serre aan te bouwen aan je woning? Een serre aanbouw is een fijne toevoeging aan het huis. Met een serre kun je gedurende het jaar langer van je tuin genieten, wat veel mensen erg fijn vinden. Je krijgt hierdoor ook meer woon- en leefruimte, zonder dat je het gevoel hebt dat je ruimte inlevert op je tuin. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een serre. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Een serre met glas

Wanneer je het liefst zoveel mogelijk het gevoel hebt dat je serre onderdeel is van je tuin, in plaats van je huis, dan is glas een goed materiaal om te gebruiken. Wanneer je gebruikmaakt van glaswanden, dan heb je namelijk het gevoel alsof je in je tuin zit. Maar je kunt wel warm en droog zitten als het weer dat niet toelaat zonder overkapping. Daarnaast zorgt het glas voor veel lichtinval, waardoor je minder snel de lampen aan hoeft te zetten in huis. In de winter, wanneer de zon op het glas staat, wordt de serre bovendien heerlijk warm gehouden.

Op maat gemaakt

Je kunt de serre op maat laten maken. Het voordeel hiervan, is dat je de serre volledig naar eigen wens kunt ontwerpen of laten ontwerpen. Dat betekent dat je zelf bepaalt wat de afmetingen van de serre zijn, welke materialen er gebruikt worden en hoe luxe de serre eruit zal zien. Een nadeel van een op maat gemaakte serre, is dat deze vaak wat prijziger zijn. Er zitten meer manuren in en kosten dus meer tijd om te maken. Vaak verhoogt een op maat gemaakte serre wel flink de waarde van een huis, waardoor je (een deel van) de investering wel terugverdient bij een verkoop.

Prefab serre

Is een op maat gemaakte serre niet een optie binnen je budget, dan is een prefab serre ook een mogelijkheid. ‘Prefab’ staat voor prefabricage en betekent dat de serre vooraf gemaakt is in een werkplaats of fabriek. Dit heeft als gevolg dat er standaard maten, materialen en onderdelen van de serre zijn. Er zijn natuurlijk wel verschillende keuzes die je kunt maken, maar deze zijn beperkt. Desondanks kun je vaak wel een serre vinden die bij je past.

You May Also Like