Wanneer je gaat verhuizen komt er ontzettend veel bij kijken voordat je echt kunt gaan genieten van je nieuwe huis. De verhuizing is namelijk de grootste taak, maar ondanks dat deze taak belangrijk is, komen er nog allemaal kleine taken bij. Zo moet je bijvoorbeeld al je spullen inpakken, je meubels en spullen vervoeren, je spullen uitpakken en deze spullen ook weer daadwerkelijk een nieuwe plek geven in je nieuwe huis. Bovendien moet je een verhuisservice regelen zoals Holland Movers. Een verhuisbedrijf Huizen neemt namelijk verschillende taken op zich. Naast deze bekende taken komen er ook nog wat onbekende taken bij kijken die veel mensen over het hoofd zien wanneer zij van plan zijn om te verhuizen.

Het verkopen van je oude huis

Hoewel de huizenmarkt op dit moment nog zeer voordelig is aangezien de verkoopprijzen enorm hoog zijn, zal dit in 2023 zeker veranderen. De huizenmarkt daalt namelijk alweer een tijdje. Dit biedt natuurlijk ook weer perspectief aangezien jij ook minder geld hoeft neer te leggen voor je nieuwe huis. Helaas betekent dit ook dat jouw huis aanzienlijk minder waard zal worden in de toekomst. Het verkopen van je oude huis is een belangrijke taak. Het is daarom verstandig om op tijd contact op te nemen met jouw makelaar. Wanneer je huis namelijk niet op tijd verkocht is, zul je te maken krijgen met dubbele lasten. Deze dubbele lasten zijn niet fijn in een tijd waarin je sowieso al veel geld kwijt bent aan het verhuizen zelf.

Het opmeten van je nieuwe huis is zeer belangrijk

Hoewel menig mens dit vergeet voor de verhuizing, is het toch eigenlijk van essentieel belang: het opmeten van je nieuwe huis. Het is namelijk verstandig om alle kamers op te meten, zowel vloeren als muren. Hierdoor heb je voor jezelf al heel snel overzicht en inzicht van de ruimtes in je nieuwe huizen. Dit overzicht komt zeer goed van pas wanneer jij je nieuwe of je oude meubels wilt verhuizen naar je nieuwe huis. Je kunt vanaf de bank in je oude huis namelijk al bepalen welke kasten in welke kamers kunnen staan aangezien jij de afmetingen dichtbij de hand hebt. Hierdoor kun je ook al snel bepalen welke meubels je juist wel kunt kopen of welke meubels je achter moet laten in je huis.

Inschrijven bij het gemeentehuis, scholen, huisartsen en tandartsen

Wanneer je in je eigen dorp verhuist, zul je hier waarschijnlijk weinig tot niets mee te maken hebben: inschrijvingen bij openbare en publieke instellingen. Op het moment dat jij naar een nieuwe plek verhuist, is het belangrijk dat jij je op tijd inschrijft in deze nieuwe gemeente. Bovendien is het belangrijk dat je allerlei andere zaken ook op tijd afhandelt, zoals het inschrijven van je kinderen bij nieuwe scholen en het regelen van een vaste huis- en tandarts. Wanneer je dit namelijk niet op tijd doet, zul je al snel genoeg merken dat je in 2023 niet altijd verzekerd bent dat je snel geholpen zal worden. Het is bijvoorbeeld enorm druk op basisscholen en ook in de zorg is de werkdruk nog steeds hoog.

You May Also Like