Glamping is een term die we in Nederland steeds vaker horen. Vele kennen het begrip al en voor degene die het niet kennen is het makkelijk uit te leggen. Het woord glamping is namelijk een samenvoeging van twee woorden die het begrip beschrijven: glamour en camping. Dit houdt in dat je gaat kamperen, alleen doe je dat op een luxe manier. De luxe tijdens het kamperen verwacht je bij een hotel, niet bij een camping. Met glamping heb je alle gemakken van thuis, alleen krijg je deze gemakken in de natuur. 

Waarom kies je voor glamping?

Het genieten van luxe in de buitenwereld is een enorm genot. Je krijgt bij bijvoorbeeld Villatent.nl een ervaring die je nog nooit hebt meegemaakt tijdens het kamperen. Geen stress is voornaamste reden om te kiezen voor glamping. Alles wat je hoeft te doen is het meenemen van eigen bagage. Een overnachting is gelijk mogelijk. Je hoeft niet te haasten om een eigen tent op te zetten en hopen dat er geen gaten in zitten. Alle voorzieningen zijn al geregeld en dat terwijl je kunt genieten van de buitenwereld. De stress van het op en afbouwen van je eigen plekkie wordt weggenomen. 

Je leeft in de natuur

Ondanks dat glamping jou voorziet van alle luxe voorzieningen blijf je leven in de natuur. Dit is zo op een glamping Nederland of in het buitenland. Daarom volgen er een aantal tips. Het is belangrijk om je van te voren te verdiepen in de omgeving van de glamping. Koop een reisgids of zoek het internet door om een idee te krijgen van waar je gaat verblijven. Zo heb je een idee wat de mogelijkheden zijn en kun je hiermee rekening houden tijdens het pakken van de tassen. Doe gelijk ook kleren in de tassen die rekening houden met weersvoorspellingen. Neem voor de zekerheid altijd een setje warme kleren mee, zoals een trui en dikke lange broek. 

Zorg dat je vermaak meeneemt

Op de glamping is veel mogelijk, maar vermaak komt vaak uit jezelf. Het is mogelijk om buiten én binnen uren te praten met een lekker drankje erbij. Alleen kan het slim zijn om vermaak mee te nemen. Voor buiten kunnen dit sportspullen zijn, zoals een voetbal, en spellen zoals jeu de boules. Neem voor binnen leuke bordspellen mee of een set pestkaarten. Het kan zijn dat je achteraf bijna niks hebt gebruikt, maar door het mee te nemen weet je zeker dat je het in ieder geval niet hebt gemist. 

Vergeet de essentiële documenten en betaalmiddelen niet

Als laatste tip is het van zeer groot belang om essentiële documenten en betaalmiddelen niet te vergeten. Een paspoort of identiteitsbewijs, zorgverzekeringspas, rijbewijs en de gegevens van de accommodatie zijn essentieel om mee te nemen. Daarnaast moet je natuurlijk altijd voor dingen kunnen betalen. Vergeet daarom niet je portemonnee met daarin een pinpas. Het is ook handig om cash geld mee te nemen. Op sommige plekken is dit nodig. Check voor de reis begint of je alle benodigde spullen hebt ingepakt. 

You May Also Like