Heb je een lange werkdag vol uitdagingen achter de rug? Liggen de stuiterende kinderen eindelijk op bed of moet je even bijkomen van de discussie met een familielid? Ontspanning is ontzettend belangrijk en waar de één ervoor kiest om op de bank neer te ploffen en Netflix aan te zwengelen of een goed boek te pakken, kiest de ander juist voor een ontspannend momentje in de hot tub. Een hot tub wordt steeds vaker gekocht en dat is niet zo vreemd. Een hot tub is financieel aantrekkelijk, een mooi luxueuze product en het helpt bij ontspannen en het wegnemen van spier- en gewrichtspijnen. In onze blog vertellen we meer over de hot tub en welke hot tub de beste is.

Het verschil tussen een jacuzzi en een hot tub

Een jacuzzi en een hot tub worden wel eens met elkaar verward en dat is vrij logisch, omdat het allebei een soort van badkuipen zijn die je in de tuin neerzet en gebruikt om in warm en zelfs bubbelend water rond te dobberen. Maar er zit wel een groot verschil in hoe de apparaten worden gebruikt. Een jacuzzi werkt namelijk in de basis op stroom en verbruikt dus energie om het water te verwarmen en te laten bubbelen. Bij een hot tub wordt het water verwarmd door middel van een houtkachel. Die in of aan de hot tub is gemonteerd. Deze hoef je dus niet van stroom te voorzien en dat brengt voordelen met zich mee. Je hoeft geen elektriciteitskabels te te trekken, je bespaart kosten op de energierekening en je hebt iets meer vrijheid in waar je de hot tub neerzet.

Waarom is een hot tub goed voor de gezondheid

Een hot tub is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Door het warme water kun je heerlijk ontspannen en alle zorgen vergeten. Met het voordeel dat je stress verminderd. Voor mensen met spier- of gewrichtspijn helpt het warme water ook om de spieren weer soepeler te maken. Als je regelmatig van een hot tub gebruik maakt kun je zelfs je klachten aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Waar kun je een hot tub het beste neerzetten?

Veel mensen vragen zich af waar je de hot tub het beste kunt neerzetten en veel mensen kiezen ervoor om de hot tub uit het zicht te plaatsen en met een beetje beschutting. Zo hoef je niet in de volle zon te dobberen wanneer het lente of zomer is en je kunt ook nog eens genieten van jouw privacy. Je kunt overigens ook in de herfst of winter prima gebruik maken van een hot tub, want het water is immers warm genoeg! Neem wel even grote handdoeken of een badjas mee, want van en naar de hot tub lopen kan dan wel enorm koud zijn!

Beste hot tub van 2022; lees onze handige tips!

Hoe lang duurt het voordat het water warm is?

Zoals gezegd werkt een hot tub in samenwerking met een houtkachel. In de kachel wordt hout geplaatst en opgestookt en hiermee wordt het water in de hot tub verwarmd. Houdt er wel rekening mee dat je er eventjes mee bezig bent om het water op temperatuur te krijgen. Hoe lang het duurt is afhankelijk van hoeveel hout je stookt en hoe groot de hot tub is. Maar je kunt rekening houden met een gemiddelde duur van zo’n anderhalf tot 2,5 uur.

De beste hot tub van 2022

Het is heel lastig om de beste hot tub aan te wijzen, want je hebt enorm veel keuze uit verschillende modellen en materialen waarvan een hot tub is gemaakt. En je zou eventueel ook nog kunnen kiezen voor een elektrische hot tub of een hybride variant. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een hot tub die van hout of kunststof is gemaakt. Als we puur even kijken naar de meest traditionele hot tub, dan kiezen we voor een houten variant met hout kachel. Dat is immers wat wij verstaan onder de klassieke hot tub.

Als we op zoek gaan naar een geschikt model, dan komen we al snel uit bij de Kirami Houten Hottub van 170 cm doorsnede. Dat houdt in dat dit model geschikt is voor 5 tot 7 personen. Een groot voordeel van dit model is dat deze compleet met externe houtkachel wordt geleverd. Het monteren en installeren is kinderlijk eenvoudig. Evenals instappen met dank aan het meegeleverde trapje. Een ander groot pluspunt aan dit model is het waterzuiveringssysteem dat ervoor zorgt dat het water schoon en fris blijft.

Lees je dit artikel in 2024 en ben je op zoek naar een actuele guide? Lees dan hier ons artikel over de beste hottubs voor 2024.

You May Also Like