Kunststof kozijnen zijn een goede investering! Maar waarom is dat zo? Waarom zou je een verbouwing plannen en een hoop geld besteden aan het vervangen van je houten kozijnen? Zeker als ze nog goed genoeg zijn! Maar er zijn enorm veel voordelen van kunststof kozijnen op te noemen. Zoveel dat je eigenlijk niet meer omheen kunt. Maar laten we de 7 grootste voordelen van kunststof kozijnen onder de loep nemen.

Energie besparen met kunststof kozijnen

De belangrijkste reden om voor kunststof kozijnen te kiezen is dat je enorm veel geld kunt besparen op de stookkosten. Zeker wanneer je kiest voor een goede combinatie van kunststof kozijnen en hr++ glas. Nu hoef je vaak die keuze niet te maken, omdat de meeste aanbieders van kunststof kozijnen deze standaard leveren met hr++ glas (in de volksmond ook wel dubbel glas genoemd). Dit kan je tientallen tot wel honderden euro’s per jaar opleveren! Want deze combinatie zorgt ervoor dat warmte minder goed kan ontsnappen en dat je dus ook minder hoeft te stoken.

Onderhoudsvriendelijk

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk! Dat komt vanwege het feit dat ze gemaakt worden van PVC (Polyvinylchloride). Je kunt ze met warm water en een sopje afnemen en je hoeft ze nooit te schilderen! Dat moet je bij houten kozijnen wel en dan ook nog eens met speciale verf die bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. Op dat vlak is het ook nog eens een besparing, want je hoeft geen verf en materialen te kopen of schilders in te huren om je kozijnen te laten schilderen! En je bent ook veel minder tijd kwijt aan onderhoud! Een kozijn soppen neemt immers minder tijd in beslag dan wanneer je het moet schilderen.

Kunststof kozijnen zijn duurzaam

Tegenwoordig worden kunststof kozijnen van duurzame en dus milieuvriendelijke materialen gemaakt, maar ze zijn ook duurzaam, omdat het materiaal tot wel 50 jaar (!) meegaat! In vergelijking gaan kozijnen van hout of aluminium 20 of 40 jaar mee. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je voor hoge kosten komt te staan als de kozijnen aan vervanging toe zijn. In de wetenschap dat mensen gemiddeld 20 jaar in een koophuis wonen is de kans meer dan aanwezig dat je nooit kozijnen hoeft te vervangen als je voor kunststof kozijnen kiest!

Veiliger wonen

Je kunt ook een stuk veiliger wonen met kunststof kozijnen. Met wel de kanttekening dat je ook kiest voor het juiste beslag. Met het juiste beslag zijn kunststof kozijnen nauwelijks te openen door inbrekers en je hoeft jezelf dus geen zorgen te maken dat er wordt ingebroken en waardevolle bezittingen worden gestolen. Huizen met houten kozijnen zijn dan ook veel inbraakgevoeliger. Wil je echt veilig wonen? Combineer dan kunststof kozijnen met bijvoorbeeld een goed inbraaksysteem dat uit camera’s en bewegingssensoren bestaat. 

Kunststof kozijnen zijn ook veiliger als we het hebben over brandveiligheid, want PVC werkt brandvertragend. Dus dat is nog een goede en zeer belangrijke reden om voor kunststof kozijnen te kiezen!

De 7 voordelen van kunststof kozijnen

Je huis wordt meer geld waard

Een huis met kunststof kozijnen worden hoger gewaardeerd en dat is logisch gezien het feit het plaatsen van kunststof kozijnen als het verduurzamen van een woning wordt gezien. Je woning kan dus veel meer geld waard zijn en dat is toch een fijn idee wanneer je ervoor kiest om je woning in de verkoop te zetten. Het zou eventueel ook alsnog een goede investering kunnen zijn wanneer je nog houten kozijnen hebt en wilt gaan verkopen. Dan zou je de kosten van de kozijnen en de installatie moeten afwegen tegen het bedrag dat het huis waard kan worden wanneer het met kunststof kozijnen is uitgerust.

Kunststof kozijnen in verschillende kleuren verkrijgbaar

Bij kunststof kozijnen denken veel mensen aan de ietwat saaie en moderne witte kozijnen, maar daar hoef je niet voor te kiezen als je dat niet wilt. Want kunststof kozijnen kun je in vrijwel iedere kleur kopen en je zou zelfs kunnen kiezen voor kunststof kozijnen met een houtnerf. Deze kozijnen zijn ook niet van echt hout te onderscheiden! Heb je dus een klassieke woning en denk je dat kunststof kozijnen geen optie zijn? Dan heb je het dus goed mis!

Verschillende soorten kunststof kozijnen

Door voor kunststof kozijnen te kiezen heb je ook meer opties op de soorten kozijnen die je wilt laten monteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een draai- of valraam of een combinatie van een draai- en valraam. Je kunt ook kiezen voor ingebouwde ventilatieroosters of roedeverdelingen. In dat opzicht heb je de vrije keuze en kun je kunststof kozijnen uitzoeken die aan jouw wensen en behoeftes voldoen!

You May Also Like