De riolering is een van de basiselementen van je huis. Gaat hier iets mis, dan kun je in de problemen komen. Het kan zijn dat je toilet niet goed meer doorspoelt, maar het kan ook nog erger; je toilet stroomt over. Herken je dit, dan is het tijd om actie te ondernemen. Een verstopt riool lost zichzelf namelijk zelden op en daarom moet je een beroep doen op een expert om meer schade te voorkomen. Wij laten je graag zien waar je moet zoeken wanneer je hulp nodig hebt en wij geven je een aantal handige tips om te voorkomen dat je snel weer met dezelfde problemen geconfronteerd wordt. 

Waardoor raakt je riool verstopt? 

Je riolering is letterlijk de afvoer van je woning. Veel mensen realiseren zich niet dat niet alleen de wc op het riool is aangesloten, maar ook je keuken, je douche en regelmatig ook je dakgoten. Hoe meer aansluitingen je hebt, hoe groter de kans is dat je verstopping krijgt. Een verstopping kan op vele manieren ontstaan. Een oorzaak die vaak voorkomt, is dat mensen vochtige toiletdoekjes in de wc deponeren. Dat gaat nooit lang goed. Na verloop van tijd zullen de doekjes namelijk gaan samenklonteren in het riool en een dikke laag aanslag vormen. Daardoor wordt je riool geblokkeerd en daardoor kan het water op een gegeven moment geen kant meer op. Ook kun ander afval leiden tot verstopping. Denk hierbij ook aan rommel van buitenaf, bijvoorbeeld bladeren in je dakgoot. 

Hoe verhelp je een verstopping? 

Een kleine verstopping is zelf met een ontstopper te verhelpen, de grotere problemen moet je laten oplossen door een expert. Deze kun je vinden door naar de site Rioolprobleemkwijt.nl te surfen. Deze site biedt je een overzicht van alle specialisten die bij jou in de buurt werkzaam zijn. Je kunt op postcode zoeken zodat je snel een bedrijf bij jou in de regio kunt vinden. Je kunt aangeven wat je probleem is en vervolgens krijg je een offerte van het bedrijf dat jij gekozen hebt. Ga je akkoord met deze offerte, dan komt de specialist gelijk naar je toe. Het voordeel van deze site is dat je altijd snel hulp kunt vinden voor een scherpe prijs. Ook ’s nachts kun je nog een beroep doen op een specialist want soms is er geen tijd om te wachten. 

Hoe voorkom je een verstopping? 

Rioleringen kunnen door vele oorzaken verstopt raken. Toch is het vaak verkeerd gedrag van de mens waardoor de doorstroom stopt. Gooi daarom geen maandverbanden, vochtige doekjes en alles wat je maar kunt verzinnen, door de wc. Dit lijkt misschien even te werken, maar het leidt onherroepelijk tot verstoppingen. In het ergste geval barst je riolering en dat kan grote problemen veroorzaken. Deponeer daarom je afval in een prullenbakje.  

You May Also Like
Zorgverzekeringen vergelijken
Read More

Zorgverzekeringen vergelijken

Inhoudsopgave Hide Waarom zorgverzekeringen vergelijken?Verschillende termen uitgelegdZorgverzekeringen vergelijken: dat doe je met Vergelijkdezorgverzekeringen.nl! Het is weer November. Het…