Een multitool is een van de meest handige soorten gereedschap die je als klusser in je gereedschapskist kunt hebben. Maar wat is een multitool eigenlijk en wat kun je er allemaal mee doen? Als je graag aan de slag wil met nieuwe projecten, maar niet zeker weet of je een multitool nodig hebt, is het verstandig om dit eerste even uit te zoeken. In dit artikel geven we je een duidelijker beeld van wat je allemaal kunt doen met een multitool!

Wat is een multitool?

Het is natuurlijk wel zo handig om duidelijk te weten wat een multitool voor soort gereedschap is. De naam zegt eigenlijk al veel, een multitool is een stuk gereedschap dat je voor verschillende soorten klussen kunt gebruiken. Het is een elektrisch apparaat met losse accessoires dat je kunt gebruiken om te zagen, slijpen, graveren, schuren en frezen. Er zijn twee soorten multitools die je kunt onderscheiden: varianten die een draaiende beweging maken en varianten die werken via trillingen. De varianten die roteren zijn vooral bedoeld voor het uitvoeren van werk dat erg precies moet zijn. De apparaten die werken via trilling zijn vooral bedoeld voor het meer grove werk. Je kunt ze ook gebruiken om moeilijk bereikbare plekken te bewerken. 

Slijpen, schuren en zagen

Het belangrijkste doel van een multitool is het snel en secuur uitvoeren van precisiewerk, zoals slijpen, schuren en zagen. Het apparaat werkt met losse opzetstukken en accessoires, waardoor je er veel verschillende dingen mee kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld een koperen buis mee zagen en vervolgens met hetzelfde apparaat de koper randen van de buis af schuren. Mocht je nog iets willen graveren in de buis, bijvoorbeeld een aandenken aan het plaatsen ervan, dan kun je dat eenvoudig doen door een graveerstuk op je multitool te zetten! 

Een goede multi tool helpt je geld te besparen

Met een goede multitool kun je een hoop geld besparen. Je hoeft dan namelijk heel veel stukken gereedschap niet meer apart te kopen. Voor iedere klus heb je snel al het gereedschap dat je nodig hebt binnen handbereik, aangezien je de multitool als verschillende stukken gereedschap kunt gebruiken. Vaak krijg je een aantal accessoires bij de multitool wanneer je deze koopt, maar je kunt er later ook nog accessoires bij kopen. Dit is natuurlijk goedkoper dan wanneer je stukken gereedschap erbij koopt. Daarnaast is het uiteraard heel handig, omdat je meer ruimte overhoudt in je gereedschapskist en dus minder mee hoeft te nemen naar een klus. Er is een hoop keuze op het gebied van multitools en accessoires, dus er is er altijd wel een te vinden die goed aansluit bij waar jij naar op zoek bent. 

You May Also Like