Dweilen kunnen worden gebruikt om gemorste vloeistoffen op te ruimen, vuil en roet te verwijderen van moeilijk bereikbare plekken en uw vloeren er over het algemeen op hun best uit te laten zien. Maar wanneer is het juiste moment om te dweilen? Een goede vuistregel is om uw vloeren één keer per week te dweilen. Dit voorkomt ophoping van vuil en roet dat geuren en bacteriën kan veroorzaken.

Hoe vaak laminaat dweilen

Het dweilen van laminaatvloeren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is belangrijk om te weten wat voor soort ondergrond je dweilt en hoe vaak je dit moet doen.

Allereerst is het belangrijk om te weten van welk materiaal je laminaatvloer is gemaakt. Als het van keramiek of porselein is, kun je het een keer per week dweilen met water en azijn. Als je laminaatvloer van vinyl is, kun je deze één keer per week dweilen met water en afwasmiddel. Als je laminaatvloer een afdichtmiddel heeft, moet je het dweilen met water vermijden, omdat dit het afdichtmiddel verwijdert. Gebruik in plaats daarvan alleen een vochtige microvezeldoek of spons om het oppervlak af te vegen.

Dweil schoonmaken

Schone dweilen zijn niet alleen een kwestie van hygiëne, maar ook van veiligheid. Dweilen zijn een ideale plek voor bacteriën om te groeien, wat kan leiden tot infecties. Daarom is het belangrijk om je dweil regelmatig schoon te maken.

De eerste stap in het reinigingsproces is het vullen van de gootsteen of emmer met water en zeep. De beste manier om je mop schoon te maken is met een spons of een schrobborstel. Je kunt ook afwasmiddel gebruiken als je dat wilt, maar zorg ervoor dat je het goed afspoelt voordat je het weer gebruikt om te koken.

Als je de mop eenmaal in een sopje hebt gedrenkt, schrob je hem met de borstel en spoel je hem grondig onder stromend water gedurende minstens 30 seconden voordat je hem uit zichzelf laat drogen of hem ergens ophangt waar luchtcirculatie mogelijk is.

Wat is een goede dweil

Een goede dweil moet vuil en vuil van de vloer kunnen verwijderen zonder strepen of vlekken achter te laten. Het moet ook snel water kunnen opnemen en snel drogen, zodat het voor een lange tijd kan worden gebruikt.

You May Also Like