Je woning is niet vanzelfsprekend ook de plek waar je je ook thuis voelt. Om je echt prettig te voelen in een huis, moet je zorgen dat er een goede sfeer hangt. Vaak wordt onderschat hoe belangrijk verlichting is voor de sfeer in een woning. Dat er licht moet zijn, spreekt voor zich, maar hoe deze verlichting vormgegeven moet worden, daar wordt vaak niet over nagedacht. Tegenwoordig is het echter helemaal niet zo moeilijk om goed licht in je huis aan te brengen. Je kunt met een aantal kleine aanpassingen een wereld van verschil maken. In dit artikel wordt een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je in een mum van tijd een sfeervolle woning kunt hebben. 

Kies voor mooie inbouwspots

Wie vandaag de dag een woning laat bouwen, zal dat waarschijnlijk zo duurzaam mogelijk willen doen. Een duurzame woning verkleint je ecologische voetafdruk, maar het bespaart je ook heel veel geld. Kies daarom voor duurzame inbouwspots zodat je mooi licht kunt krijgen zonder dat de armaturen veel ruimte innemen. Het belangrijkste zijn echter de led dimmers. Met deze dimmers maak je van verlichting sfeerverlichting wanneer dat nodig is. Een led dimmer is helemaal niet moeilijk aan te brengen. Hij kan namelijk gewoon op de plek waar de schakelaar zit. Heb je ruimte in de muur, kies dan voor een inbouwdimmer, kan dit niet dan kun je kiezen voor een opbouwdimmer. 

Wil je ook spots in de rest van het huis? 

Als je eenmaal gezien hebt hoeveel sfeer je kunt maken met inbouwspots, dan zul je al gauw de rest van je woning ook van inbouwspots willen voorzien. Je kunt voor iedere ruimte in je woning spots kopen, maar zorg er wel voor dat je de juiste soort koopt. Als je namelijk ook in de keuken mooie spots wilt installeren, moet je kiezen voor een spot met een hoge IP-waarde. Dit getal geeft aan hoe stof- en waterdicht de spots zijn. Het spreekt voor zich dat je in de keuken verlichting nodig hebt die spatwaterdicht is. Eveneens moet je in de badkamer zorgen dat je verlichting geen kortsluiting maakt wanneer de ruimte vochtig wordt. Je leverancier kan je precies vertellen welke soorten spots geschikt zijn voor welke ruimte. 

Wil jij je tuin ook verlichten? 

Mocht je de smaak helemaal te pakken hebben, dan kun je ook je tuin voorzien van mooie verlichting. Ook hier geld dat je rekening moet houden met water- en stofdichtheid. Je kunt eveneens voor spots kiezen die je in je oprit kunt verwerken. In dat geval moet je gaan voor praktisch onverwoestbare spots. Als je ook hier een dimmer op installeert, dan weet je zeker dat je woning in het duister prachtig uitgelicht zal worden. Bekijk daarom de vele mogelijkheden eens.

You May Also Like