De industriële inrichting komt en gaat, maar is in de afgelopen jaren weer erg populair geworden. Veel kantoorgebouwen maken er gebruik van, maar ook in woningen zie je deze stijl weer steeds vaker terug. Wil jij ook graag overstappen op een industrieel interieur, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag met een aantal waardevolle tips voor een goede industriële inrichting!

Welke lampen passen bij een industrieel interieur?

Lampen zijn een erg belangrijk onderdeel van het interieur. Als je overgaat op een industriële inrichting wil je dus ook lampen hebben die hier goed bij aansluiten. Maar wat voor lampen passen er dan goed bij een industrieel interieur? Het belangrijkste is dat ze een beetje stoer zijn of een rauw randje hebben. Denk aan stoere hanglampen, of oude fabriekslampen. Hoe ouder en robuuster het materiaal is, hoe beter het bij een industriële inrichting past. Vooral hanglampen zijn erg populair, aangezien ze rechtstreeks uit een fabriek zouden kunnen komen. Vandaag de dag zie je ook steeds meer hanglampen die ‘opengewerkt’ zijn, waardoor je de lichtbron kunt zien.

Zitmeubelen voor een industriële inrichting

Als je voor een volledige industriële inrichting wil gaan, kunnen industriële meubelen natuurlijk niet ontbreken. Maar ook in andere interieurstijlen zie je wel eens dit soort meubels voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan de industriële eetkamerstoelen met leren zitting en ijzeren poten. Voor het frame van de stoelen worden wel eens steigerbuizen gebruikt. Industriële meubels zijn vooral te herkennen aan de robuuste, onafgewerkte uitstraling. Ze hebben geen overbodige versieringen, maar zijn juist erg minimalistisch. Kleuren die je vaak voorbij ziet komen zijn grijs, cognac en donkerbruin. Die zijn allemaal perfect met elkaar te combineren, dus daar hoef je eigenlijk amper over na te denken. Handig toch?

Industriële tafels

Bij een stoer interieur hoort natuurlijk ook een industriële tafel. Deze tafels worden meestal gemaakt van hout in combinatie met staal, metaal of ijzer. Je kent de bijzettafels wel met drie aparte tafelbladen van verschillende hoogtes die deels over elkaar heen vallen. Die zijn echt ideaal voor in een industrieel interieur. Bij de industriële eetkamerstoelen waar we het eerder al over hadden hoort ook een bijpassende eettafel. In de industriële stijl zie je vaak robuuste houten tafels voorbij komen, met grof houten tafelbladen gecombineerd met een metalen of ijzeren frame. Het hout dat voor de tafels wordt gebruikt ziet er vaak wat ouder uit, een beetje doorleeft. Aan een eettafel breng je de belangrijkste momenten met het gezin door, dus dan wil je het wel lekker sfeervol maken natuurlijk!

You May Also Like