Ben je aan het twijfelen hoe je jouw huis het beste kunt verwarmen in deze tijd en met de huidige gasprijzen? Overweeg je dan ook om jouw huis elektrisch te gaan verwarmen? Dit brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee, vooral ten opzichte van een gaskachel. In dit artikel gaan we die voordelen uitgebreid bespreken!

1. Makkelijk in te stellen

Je kunt een elektrische verwarming eenvoudig per ruimte in het huis instellen. Als je bijvoorbeeld graag een warme badkamer wil, maar liever niet een te warme slaapkamer, kun je dat eenvoudig afstellen. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat ruimtes die je niet of amper gebruikt niet verwarmd worden. Zo bespaar je ook weer heel wat energiekosten.

2. De installatiekosten vallen mee

Vergeleken met het geld dat je betaalt voor het installeren van een centraal verwarmingssysteem op gas of olie, zijn de installatiekosten voor elektrische verwarming laag. Daarnaast is het plaatsen van een verwarmingssysteem op gas of olie veel ingewikkelder in een bestaande woning.

3. Minder storingen in het systeem

Verwarmingssystemen op gas of olie hebben nog wel eens last van storingen. Bijvoorbeeld als er één element niet helemaal goed functioneert. Hier hoef je bij een elektrische radiator niet bang voor te zijn. Elektrische verwarming werkt vaak namelijk met zelfstandig opererende units, waardoor je nooit in de kou komt te zitten.

4. Snellere verwarming van een ruimte

Met een elektrische verwarming is een ruimte veel sneller opgewarmd dan met een verwarming op gas. Daarnaast koelt een ruimte ook weer sneller af na het uitzetten van de radiator. Hierdoor heb je meer controle over de temperatuur in een ruimte. Ideaal in een land als Nederland, waar de temperatuur nog wel eens wispelturig kan zijn.

5. Neemt weinig plek in beslag

Boilers nemen behoorlijk wat plek in beslag, in tegenstelling tot een elektrische radiator. Ideaal als je in een appartement of een wat kleiner huis woont.

6. Elektrische verwarming is erg veilig

Met een elektrische radiator loop je nooit het risico op CO-vergiftiging. Er komt geen gas aan te pas, waardoor het verwarmen met een elektrisch element 100% veilig is.

7. Beter voor het milieu

Ten slotte is het gebruik van een elektrische radiator natuurlijk veel schoner en beter voor het milieu dan verwarmen met gas of aardolie. En als je ook nog zonnepanelen of een zonneboiler hebt, is dit mooi te combineren, waardoor je nog minder stookkosten gaat betalen. Je verwarmt je huis dan met 100% schone energie en het dilemma van wel of niet overstappen naar een andere energieleverancier in verband met de hoge prijzen wordt dan ook ineens een stuk minder lastig!

You May Also Like