Klussen is niet zo mijn ding maar af en toe gebeurd het dat je toch aan de gang moet in je huis. Afgelopen weekend was het weer zo ver en moest een lekkende afvoer van de wastafel in de badkamer worden gefixed.  Zeer vervelend natuurlijk als dit gebeurd en altijd op de momenten dat het helemaal niet uitkomt.

Ik ben wel van het uitbesteden van dergelijke taken, in eerste plaatst omdat ik niet zo’n klusser ben en in tweede plaats omdat ik denk dat iedereen moet doen waar hij het beste in is. Maar in dit artikel krijgen we een aantal tips van het bedrijf Utrechtloodgieters.nl. Zij krijgen veel telefoontjes binnen van mensen die bellen voor kleine, simpele reparaties die ook makkelijk zelf zijn te doen. Hieronder de twee meest voorkomende problemen uitgelicht inclusief tips.

Een verstopte afvoer

Als uw afvoer verstopt zit is dat natuurlijk erg vervelend, maar in de meeste gevallen kunt u dit zelfstandig verhelpen. Enkel bij een totaal verstopte afvoer is het verstandig de professionele hulp van een loodgieter in te schakelen. Bij lokale verstoppingen, meest voorkomend bij de wastafel, het doucheputje of het bad, kunt u deze gemakkelijk zelf ontstoppen. Dit kan gewoon met een gootsteen ontstopper, u heeft dus geen bijzonder gereedschap nodig. Mocht de verstopping niet verholpen zijn met een ontstopper kunt u het volgende doen:

  1. Schroef het rooster of zeefje los zodat u goed en gemakkelijk bij het putje kunt.
  2. Probeer in eerste instantie met de douchekop op “jet” met de harde straal veel vuil van dichtbij door te spuiten.
  3. Mocht dit niet genoeg zijn, kunt u met een lang voorwerp proberen het putje schoon te maken van binnen en het grote vuil proberen te verwijderen.
  4. Als laatste kunt u altijd even met wat azijn de leiding doorspoelen, zo zult u alles nog even reinigen.

Wastafelkraan vervangen

De afgelopen tijd hebben wij zeer veel telefoontjes ontvangen met de vraag om de wastafelkraan te komen vervangen. Deze kranen moeten vaak om de 5 jaar vervangen worden. Dit heeft te maken met de binnen voering van de kraan die slijtage oploopt of kalkaanslag binnen in de kraan. Hierdoor zal de kraan niet meer goed functioneren en zal er dus een nieuwe kraan op bevestigd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like