Heb je een terrasoverkapping in de achtertuin en ben je aan het overwegen om deze dicht te maken, zodat je er ook in de herfst en in de winter kunt zitten? Dat snappen we heel goed, want op die manier kun je het hele jaar door van je tuin en overkapping genieten. Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw terrasoverkapping dicht kunt maken. Welke het best past, is afhankelijk van je budget en de stijl die je graag wil. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren om je overkapping dicht te maken!

Glazen schuifwanden aan je terrasoverkapping 

Als je ervoor kiest om jouw veranda of terrasoverkapping dicht te maken met glazen schuifwanden, krijg je eigenlijk een soort serre in je tuin. Je zit dan binnen, maar kunt toch genieten van het buitenleven. Ga je glazen schuifwanden kopen, zorg dan wel dat je voor kwaliteit gaat. De kosten voor schuifwanden zijn namelijk relatief hoog, maar wanneer je voor een goede kwaliteit kiest, zul je er de rest van je leven plezier van hebben. Daarnaast geven glazen schuifwanden je huis een chique en luxe uitstraling en laten ze nog evenveel licht door, zodat je woonkamer niet donkerder wordt door het dichtmaken van de overkapping. 

Overkapping dichtmaken met zonneschermen 

Je kunt er ook voor kiezen om je overkapping dicht te maken met behulp van zonneschermen. Denk bijvoorbeeld aan verandazeilen. Deze kun je gebruiken als flexibele afscherming van een overkapping. Dankzij de zeilen zit je beschut voor wind en regen en bij warm weer kun je ze makkelijk oprollen, zodat de zon naar binnen kan en de overkapping geen sauna wordt. Dit is een goedkopere oplossing dan het gebruiken van glazen schuifwanden, maar het houdt natuurlijk ook niet alle kou tegen. Door de zeilen zal er eerder tocht naar binnen komen, terwijl je een overkapping met glazen schuifwanden echt helemaal af kunt sluiten. 

Verschillende materialen die je kunt gebruiken

Heb je besloten om je terrasoverkapping af te gaan sluiten, dan kun je daar dus diverse materialen voor gebruiken. Glazen schuifwanden en zeilen hebben we al besproken, maar er zijn nog veel meer dingen waar je uit kunt kiezen. Uiteraard kun je ook houten wanden gebruiken om een overkapping af te sluiten. Mensen kiezen hier vaak voor om de zijwanden af te sluiten, maar niet de voorkant. Wanneer je een overkapping met enkel houten wanden afsluit, komt er natuurlijk geen licht meer naar binnen en heb je ook geen mooi uitzicht meer op de tuin. Een combinatie van houten wanden en een glazen schuifdeur komt wel vaak voor. Andere materialen die worden gebruikt voor het afsluiten van een overkapping zijn aluminium en kunststof, die erg onderhoudsarm zijn en eigenlijk bij iedere stijl passen. 

You May Also Like