Jij werkt vanuit huis, waar je een comfortabel en rustig hoekje of kamertje hebt gecreëerd voor jouw werkzaamheden. Naast voldoende daglicht en een goed bureau, is het belangrijk om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen zodat jij gezond je werkdag doorkomt. Maar wat is nou een goede bureaustoel voor thuiswerkers? Dit zijn een paar dingen om op te letten.

Ergonomisch zitten


Allereerst is het belangrijk om een gezonde zithouding aan te nemen in jouw bureaustoel. Je kiest dus het liefst voor een stoel die je op meerdere manieren aan kunt passen aan je eigen lengte en aan de hoogte van je bureau. Ergonomische stoelen stimuleren een betere zithouding, zijn in hoogte verstelbaar en hebben een verstelbare rugleuning en armleuningen die je zelf in kunt stellen. Het valt aan te raden om niet alleen te kijken welke nieuwe exemplaren er zijn, maar ook te kijken of je wellicht tussen tweedehands kantoormeubelen kunt vinden wat jij zoekt. Het scheelt je veel geld en je bent goed bezig voor het milieu!

Goedkope en goede bureaustoel

Waarschijnlijk geef jij het liefst niet te veel uit aan een goede bureaustoel voor thuis. Of je nu een vergoeding voor het thuiswerken ontvangt of niet, het liefst hou jij je centen in je zak. Door te kiezen uit tweedehands bureaustoelen betaal jij niet de hoofdprijs, maar profiteer je wel van de beste kwaliteit. Je hebt de keuze uit een uitgebreid assortiment aan A-merken, waardoor er altijd wel een geschikte stoel voor je bij zit. 

Belastbaar gewicht

Uiteraard moet de bureaustoel die je uitzoekt aansluiten bij jouw lichaamsbouw. Niet alle bureaustoelen hebben een even hoog belastbaar gewicht. Als jij fors bent of als je op zoek bent naar een zeer stevige en duurzame bureaustoel, valt het aan te raden om voor een model te kiezen dat veel gewicht kan dragen. Let ook op de wieltjes van de stoel. Sommige rijwielen zijn vooral geschikt voor harde ondergronden, terwijl er ook bureaustoelen zijn waarmee je goed over de vloerbedekking kunt rijden. 

Ademend materiaal

Werk jij in de zomer vanuit huis en heb je niet de luxe van een airco in je thuiskantoor? Voorkom dat je het al te heet krijgt tijdens het werken door vroeg aan je werkdag te starten als dat een optie is. Stoelen van ademend meshmateriaal laten de lucht goed door, waardoor dit comfortabel aanvoelt. 

Slijtvastheid van bureaustoelen

Vaak staat in de productomschrijving vermeld wat de slijtvastheid van een bepaald product is in uren. Een bureaustoel die duur lijkt, kan dus uiteindelijk goedkoper zijn dan een goedkoper exemplaar omdat deze een langere levensduur heeft. 

You May Also Like